Yumurtalı Çiğ Köfte

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan

Malzemeler

Kisi basi 1 cay bardagi olcusunde yapiyoruz.Bu tarif 5 cay bardagi olcusunde.
-5 cay bardagi ince bulgur (cig koftelik)
-2 dis sarmisak(incecik kiyilmis)
-1 buyuk boy sogan
-2 cay bardagi isot(urfa ev yapimi isot ise bu olcude.Degilse olcu size kalmis)
-3 cay kasigi kimyon
-3 cay kasigi karabiber
-1 adet domates (kucuk kup dogranmis)
-1 yemek kasigi biber-domates salcasi karisimi
-3 su bardagina yakin ılık su,bu ölçü bulgura göre değişebilir
-2 ymurta ve siviyag.
-maydonoz ve taze sogan incecik kiyilmis
-Yarım çay kaışğı toz tarçın

Yapilisi

***Baharatlar ve salca karistirilir.Tuz eklenir
***Domates karisima eklenir
***Bulgur karisima yavas yavas yedirilir ve ılık su eklenerek yavas yavas yogurulur.
***En son sogan bulgurlu karisima eklenerek yorgurma islemi baslamis olur.
***Gerekli yumusaklik saglaninca yesillikler eklenir.
***bolca siviyagda yumurtalar guzelce cippilir omlet seklinde sicak cig kofteye eklenir ve yogurma bitmis olur.
***Marul,limon ve ayran esliginde afiyetler olsun...
 
H

Hera

Misafir
Buna Bayılıyorum Kırşehirli bir Aile Dostumuz yapardı onlara özgüymüş inanılmaz güzel oluyor hatta şu an ayrı bir bölümünü yapmış olduğum kısırımın yumurtalı yapayım iyi oldu hatırlattın Paylaşım için Teşekkürler..
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Buna Bayılıyorum Kırşehirli bir Aile Dostumuz yapardı onlara özgüymüş inanılmaz güzel oluyor hatta şu an ayrı bir bölümünü yapmış olduğum kısırımın yumurtalı yapayım iyi oldu hatırlattın Paylaşım için Teşekkürler..

evet hera benimde yaptığım kısırın bir yerde aynısı, tek farkı nar ekşisi yok birde yumurta gerisi aynı yoğurması baharatı falan hepsi aynı...
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
En kisa zamanda denicem canim yogurmasi zor degil dimi :2:

yoğurması hiç zor değil lilav,bayağı su koyuluyor çünkü su zaten bulguru iyice yumuşatmış oluyor önemli olan soğanların domatesin içinde ezilip erimesi
ben bu usulle kısır yapardım , çok önce bir arkadaşımda yemiştim ama hiç denememiştim ne yalan söyleyim kısıra tercih ederim artık yumurtalı köfteyi
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Buna Bayılıyorum Kırşehirli bir Aile Dostumuz yapardı onlara özgüymüş inanılmaz güzel oluyor hatta şu an ayrı bir bölümünü yapmış olduğum kısırımın yumurtalı yapayım iyi oldu hatırlattın Paylaşım için Teşekkürler..

Hera bende Kırşehirliyim ama yumurtalısını hiç duymadım, yumurtasız ve yağda kızartmadan kıymalı olarak yapar teflon tavada pişiririz adına besmeç deriz Ayran eşliğinde tadına doyum olmaz..
Yumurtalısını bir araştırayım bakalım bizde varmıymış.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bugün yapıyorum :nk:
Bakalım Aynur beğenecekmi:vecihi:
Paylaştığın için teşekkürler emeğine sağlık
 
OP
*Hülya*

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Fotoğraf-0021.jpg
bu benim ilk denmemdi :foto:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst