Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
Kisi basi 1 cay bardagi olcusunde yapiyoruz.Bu tarif 5 cay bardagi olcusunde.
-5 cay bardagi ince bulgur (cig koftelik)
-2 dis sarmisak(incecik kiyilmis)
-1 buyuk boy sogan
-2 cay bardagi isot(urfa ev yapimi isot ise bu olcude.Degilse olcu size kalmis)
-3 cay kasigi kimyon
-3 cay kasigi karabiber
-1 adet domates (kucuk kup dogranmis)
-1 yemek kasigi biber-domates salcasi karisimi
-3 su bardagina yakin ılık su,bu ölçü bulgura göre değişebilir
-2 ymurta ve siviyag.
-maydonoz ve taze sogan incecik kiyilmis
-Yarım çay kaışğı toz tarçın
Yapilisi
***Baharatlar ve salca karistirilir.Tuz eklenir
***Domates karisima eklenir
***Bulgur karisima yavas yavas yedirilir ve ılık su eklenerek yavas yavas yogurulur.
***En son sogan bulgurlu karisima eklenerek yorgurma islemi baslamis olur.
***Gerekli yumusaklik saglaninca yesillikler eklenir.
***bolca siviyagda yumurtalar guzelce cippilir omlet seklinde sicak cig kofteye eklenir ve yogurma bitmis olur.
***Marul,limon ve ayran esliginde afiyetler olsun...