Yumurtali Balli Ekmek-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 1 yumurta (küçükse 2)
- 1/2 su bardağı süt
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam muskat rendesi
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- Bir tutam tuz
- Baget ekmek (beyaz ya da kepekli)
- Çiçek balı

Yapılışı:

1. Yumurtayı ve sütü tel çırpıcı ile çırpın. Baharatları ekleyip tekrar çırpın.

2. Teflon tavayı ısıtın, zeytinyağı ile hafifçe yağlayın (birkaç damla yeterli). Ekmekleri dilimleyin.

3. Ekmek dilimlerini hazırladığınız karışım içinde çok az bekletip tavaya koyun. İki tarafını da kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal gezdirip servis yapın.

french+toast1.jpg


Haftasonu kahvaltısında deneyin derim..
Tatlı baharatlı lezzetleri seviyorsa damağınız, bayılacaksınız!

ALINTI

french+toast+2.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
begenmenize sevindim canlarim
sadiyem bilemicem tatlim inan agir olup olmadigini
ama buna benzer ben sekerli yumurtali ekmek kizartiyorum
tadi harika oluyo
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
biz hem tuzlu hem sekerli yapiyoruz
tuzluyu sevemedim gitti
ama sekerliye bayiliyorum
balliyida denemek lazim:incim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst