Yufkali Kadayif Sarma-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kadayif_dolmasi.jpg


Yufkalı Kadayıf Sarma


ikon-puf1.png
Malzemeler:
2 adet yufka
300–350 gr. Tel kadayıf
250 gr. İri dövülmüş ceviz
100 gr. Tereyağı (margarinde olabilir ama tereyağı süper oluyor)
1 çay bardağı sıvıyağ
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı tarçın
ikon-puf1.png
Şerbeti için:
2 su bardağı Toz şeker
2 su bardağı su
5–6 damla limon suyu
kadayif_dolma_yapimi.jpg
tatlı yapımı

ikon-puf1.png
Yapılışı:
Şerbetin tüm malzemesini tencereye alın, ara sıra karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağını sos tenceresine alın, içine sıvıyağı ekleyerek eriyene kadar kısık ateşte ısının. İlk yufkayı mutfak tezgâhınıza serin, 2. yufkayı da üzerine serin. Elinizdeki tüm kadayıfı didikleyerek yufkanın yarısına kadar yayın. Üzerine tereyağını eriterek yaptığınız sostan bolca serpin ve tereyağı ile karışması için tekrar didikleyin. Kadayıfların üzerine çekilmiş ceviz içini serperek rulo yapın. Fotoğraftaki gibi çok kalın olmayan neredeyse 3 cm genişliğince parçalara kesin, artan tereyağına bulayarak alüminyum folyo ya da yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinde yerleştirin. İyice kızarana kadar pişirin. Kızaran tatlılar ılınınca soğuk şerbeti üzerinde gezdirin, şerbetini çekince servis tabağına alarak servis yapın.


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bende serbetli tatlilari cok sevmem
ama bunun görüntüsü cezbetti beni bayildim
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yorumlariniza saglik
sunum itibariyle harika görünüyo
denenmeye deger bir tarif bence
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst