1 bağ deniz börülcesi
1 su bardağı kadar süzme yoğurt,
2-3 diş ezilmiş sarımsak,
zeytinyağı
arzuya göre, rendelenmiş 1 tane domates ..
deniz börülcelerini yıkadıktan sonra saplarını kesin, bir tencerede kaynattığınız suyun içine atın ve haşlayın. asla kaynamış bu suya tuz koymayın börülceler kendinden tuzludur çünkü...arada kepçeyle şöyle bir karıştırın
piştiğini anlamak için,bir dalı sıyırın .eğer sıyırırken ,misinaya benzer kılçığı kalıyorsa elinizde ve sıyrılıyorsa, olmuştur...alın ve süzün.ılınınca tek tek, bu kılçıklardan börülceyi temizleyin...sonra 1 domatesi rendeleyin. süzme yoğurda katın ve sarımsaklarıda ilave edin..
deniz börülcelerini bu pembe sosa katarak ,iyice karıştırın.son olarak sızma zeytinyağıda gezdirdiğinizde işlem tamamdır.(tuz koymayın.çünkü tuzlu bir bitkidir)
afiyet olsun
.