Yoga Yaparken Yapılan 4 Büyük Hata!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
0.jpg


1-) Nefes Egzersizleri

Özellikle yoga yapmaya yeni başlayan kişilerde en çok rastlanan hatalardan biri yanlış nefes alıştır. Yoga yapmaya yeni başladıysanız heyecanlı olabilirsiniz, veya stresli bir gün geçirdiyseniz yoga yaparken nefes alışverişlerinizde düzensizlik olabilir. Yoga yaparak kendinizi rahatlamanız için ilk olarak düzenli bir şekilde nefes alıp vermeniz gerekmektedir. Bunun için nefes egzersizleri ile başlamadan kısa bir antreman yapabilir veya eğitmeninizden bunun için yardım olabilirsiniz.

2-) Giydiğiniz Kıyafetler

Pek çoğumuz yoga yaparken giydiğimiz kıyafetleri pek önemsemeyiz. Ancak giyeceğiniz yoga kıyafetleri rahat olmanız için en önemli etkenlerden biridir. Yoga pozlarında rahat etmeniz için giyeceğiniz yoga taytı küçük bir detay olsada çok önemlidir.

Bir diğer yanlış için spor yaparken giyilen çorapları kullanmaktır. Yoga yaparken mutlaka yoga çorabı tercih edin. Bu şekilde daha rahat esneyebilir ve yoga performansınızı arttırabilirsiniz.

Son olarak küçük bir detay gibi görünsede kullanacağınız yoga sütyeni özellikle terlememek ve rahat olmak için önemli bir detaydır.

1.jpg


3-) Kullanılan Malzemeler

Yoga yaparken destek olarak bir çok malzeme kullanmamız gerekiyor. Bazılarımız bu malzemeleri pek önemsemez ancak yoga yaparken sağlığınızdan olmak istemezsiniz. Kullanacağınız bir bolster ile bel ve sırt ağrılarına maruz kalmadan keyifli bir yoga yapabilirsiniz. Yine bir meditasyon minderi ile uzun süren yoga seanslarında rahatsızlık çekmeden huzurlu bir şekilde yoganızı yapabilirsiniz. Bu yüzden kullanacağınız yoga malzemeleri çok önemlidir.

2.jpg


4-) Sınırları Bilmemek

Yapılan en büyük hatalardan biri ise yoga yaparken duracağınız noktayı bilmemektir. Özellikle yoga yapmaya yeni başladıysanız heyecanlı olabilirsiniz veya örnek aldığınız biri gibi olabilmek için haddinden fazla süren yoga seansları yapıyor olabilirsiniz. Bu durumlarda yoga yapmak, sizi rahatlamak yerine tam tersi vücut ağrıları çektiğiniz bir hale sokmaktadır. Bu yüzden sınırlarınızı bilin ve yoga yapmanın tadını çıkarın.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst