Yoga Matları Hakkında Püf Noktalar!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yoga deneyiminizi kişiselleştirebilmek için uygun ve doğru yoga matını bulmak istiyorsunuz… Ama bunca seçenek arasında nasıl karar vereceksiniz?

z2yEk9.jpg


Yoga matı alırken dikkat edilmesi gereken birkaç küçük püf noktası var. Hangi yoga tarzını tercih ettiğinize göre seçeceğiniz özelliklerin yanı sıra kendi zevkinize göre de farklı tasarımlarda yoga matları bulmanız mümkün.

İncelik: Yoga matlarının incelikleri genellikle 3-6 mm arası değişiyor. Uyguladığınız yoga tarzına göre farklı kalınlıklarda matlar seçebilirsiniz. Ayakta dengede durmanızı gerektirecek yoga tarzları için daha ince ve kaymayan yoga matlarını tercih etmek gerekir. Ancak el, ayak ve omurga kemiklerinin yerle teması uzun vadede rahatsızlık verici olabileceğinden, biraz daha kalın matlar da yumuşak yüzeyiyle batma hissine engel olacaktır.

Ayrıca yoga matınızı saklama ve taşıma kolaylığı için de incelik-kalınlığı göz önünde bulundurmak gerekir. Seyahat tipi en ince matlar 1,5 mm olabiliyor.

Boy ve genişlik: Ortalama 170 cm uzunluğunda olan yoga matları, kullanım amaçlarına göre farklı boylarda da üretiliyor. Daha geniş alan sağlayan yuvarlak matlar, pozlarda uzun süre kaldığınız Yin Yoga yaparken veya çeşitli farklı pozları arka arkaya yaptığınız akışları denerken oldukça kullanışlı olabiliyor.

6lM6V3.jpg


Çocuk yogası da son yıllarda oldukça popüler. Çocuklar için özel olarak üretilen farklı renk ve desenlerle, küçük boy yoga matlarını da bulmak mümkün.

"Lazy Lizard" marka çocuk matları eğlenceli desenleriyle çocuklara hitap ediyor.

Malzeme: Yumuşak bir yüzey için köpük matlar, daha sert bir yüzey içinse sentetik vinil matlar uygun. Ayrıca pamuklu, organik pamuklu ve geri dönüştürülmüş malzemeler de seçenekler arasında.

Lateks alerjisi olanların kauçuk malzemelerden uzak durması gerekiyor. PVC kullanılarak yapılmış matlar kaymayı engellemek için en iyisi.

yAjna7.jpg


Manduka, Jade, Gaiam ve Eco Mat gibi markaların doğal kauçuktan veya geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen çeşitli seçeneklerde matlarını bulmak mümkün. Fiyatları 30-60 dolar arasında değişiyor.

Yüzey: Matın altınızdan kaymasını engellemek veya matın üzerinde elleri-ayakları sabit tutabilmek için mat alırken yüzey seçeneklerine de dikkat etmek gerekiyor. Genellikle PVC matlar kaymayı engelleyecek şekilde yapılıyor ancak farklı bir malzeme –organik pamuk, kauçuk gibi- kullanmak isteyenler için de farklı kaymayan yüzey seçenekleri mevcut.

GpG1AV.jpg


Yüzeyin pamuklu veya sentetik olması, terlediğiniz yoga derslerinde de rahat edebilmeniz açısından önemli. Sıvıyı emebilen pamuklu matlar, hareketli yoga dersleri için ideal seçenek olacaktır. Barefoot Yoga ve Gaiam marka pamuklu matlar ilginizi çekebilir.

Tasarım: Farklı desenler, el işi boyamalar, vücut ısısına ve baskıya göre şekil alan matlar da internet üzerinden sipariş edilebiliyor

Fiyat: Markaya ve kullanılan malzemeye göre yoga matlarının fiyatları $10 ile $120 arasında değişebiliyor.

Kaynak;HTHayat!
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
:hihi: tamam canım @nk83 kıızz şu matarada senin adın yazıyor senmi çektin bu resmi

yAjna7.jpg
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
:hihi: tamam canım @nk83 kıızz şu matarada senin adın yazıyor senmi çektin bu resmi

yAjna7.jpg

Eyvah yakalanmışım!

(CemYılmaz'ın gösterisi geldi aklıma. Yoga yapan hindistanlı :D )
- Mutluluk nerde?
- İçinde içindee
- Eee baba 100 dolar verdik KDV?
- O da içinde içindeee


Yok be ben değilim sevmem ben öyle yoga moga meditasyonik hareketleri uyku basar :gul: bir de pembe kalpli falan Allah şaşırtmasın hiç benlik değil :kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst