Yiyeceklere Nasıl Karşı Koyarsınız?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Aç olduğunuzu düşündüğünüzde, buzdolabına doğru giderken kendinizi durdurmalısınız ve hemen o dakikada kendinize şu soruyu sormalısınız “Gerçekten açmıyım”?

Halsiz hissediyor musunuz? Yorgun musunuz? En son kaçta yemek yediniz? 3 veya 4 saat süre üzerinden geçti mi? Not almanız gereken ilk şey, “Evet ben açım” olmalı. 1’den 10’a kadar ölçek üzerinde, kendinize şunu sormanızı istiyorum “ Nasıl açım.” 5, 1 veya 10 musunuz? ( 10 çok aç olmak).

Şimdi, yeni adım, aç değilseniz ve 1 veya 2 saat önce yediyseniz bunu not almanızı istiyorum.- duygusal olarak neler oluyor- kendinizi ve duygularınızı keşfetmek için bir göz atın. “Şey, ne kadar tedirgin biri olduğumu bilirsin” “Ofiste işten çıkarımlar var.” “Bir sona yaklaşıyorum” duygunuzu ve içinden geleni tanımlayın.

Bir sonraki adım, “artık onu tanımladın, onu yenmek için yüzleşmeye ihtiyacın var”dır. Bu yüzden, artık, buna bakarsın ve kendine şu soruları sorasın: bu sorum şimdi çözülebilir mi? Onunla baş etmek için yeteneğin var mı? Annen ile kavga ettin mi? Onu çağırdın ve durumu düzelttin mi? Fakat bazen yaşam sadece berbat olabilir. Belki, , bilirsiniz, köpeğiniz öldü. Kim bilir bazen bazı şeyler sadece berbat gidebilir.

Sorunu çözemeyecek bir boyutta iseniz; yiyecekle ilgili değil kendi kendinizi iyileştirme ve kendi kendinizi şımartma yolları bulmaya ihtiyacınız vardır. Kendinizi tanıyın. Bir şeyler topluyor musunuz? eBay veya ekonomik mağazalara gitmekten hoşlanır mısınız? Hobileriniz nelerdir? Bir aile albümü hazırla. Yaşam öykünüzü yazın. Kendi kendizi yok etme ile bağdaşmayan şeyler yapın, bu gerçekten size yardımcı olacaktır. Büyük çiftlik üzerinde çok yarışmacının olmasının nedenidir bu. Bence, yeterince yemediniz çünkü çok yemek bir bakıma kendi kendini yok etmek ile bağlantı kurmaktır. Bazen neyin işe yaramadığını bilirsiniz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben çok iredeliyimdir bu konuda inşallah ilerde bu huyum bozulmaz :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst