Yılbaşını geçirebileceğiniz en iyi şehirler!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yılbaşını geçirebileceğiniz en iyi şehirler!


las%20vegasss.jpg


Las Vegas

Las Vegas’ta yeni yılda sokak partileri düzenleniyor. Ünlü oteller çeşitli yılbaşı partileri yapıyor. Göz kamaştırıcı havai fişek gösterileri kentin her yerinden görülebiliyor.

1_412201314113_38210.jpg

New York

New York’un yılbaşında en gözde yeri Times Meydanı. Yeni yılda ünlü şarkıcı ve gruplar sahne alıyor, havai fişek ve konfeti gösterileri yapılıyor. Bronx Hayvanat Bahçesi’nda aile ortamında kutlanan yılbaşı binlerce kişiyi bu bölgeye çekiyor. Işıklandırılan geyik, deve, kaplan, timsah ve maymun heykelleri arasında noel şarkıları söyleniyor.

parisss.jpg

Paris

Champs-Elysees Bulvarı ve Eyfel Kulesi etrafındaki meydanlar, yılbaşı akşamı saat 17.00’den sonra tamamen trafiğe kapanır. Champs-Elysees ile kentin en önemli tarihi eserleri sanatçılar tarafından ışıklandırılarak süslenir. Meydanlar insanlarla dolup taşar. Tam 24.00’de Trocadero Meydanı’ndaki Chaillot Sarayı’nın altından ve Eyfel Kulesi’nden muhteşem bir havai fişek gösterisi başlar. İnsanlar, sarılarak öpüşürler. Ellerindeki içki şişelerinden karşılıklı ikram ederek "Bonne anne" diye çılgınca bağırıp eğlenirler.


moscow.jpg

Moskova

Saatler 23.00’ü gösterirken Rusya’da şehir ve kasabalar boşalır. Gökyüzünde milyonlarca havai fişek patlar. Ardından şampanya şişeleriyle halk sokaklara dökülür. Bir bölümü Kızıl Meydan’da buluşup eğlencelerini sürdürür.

praggg.jpg

Prag

Yeni yıl için Prag sokakları süslenir. Aile ve arkadaşlar bir araya gelip, yemek yiyip şarap içer. Charles köprüsü üzerinde havai fişekler patlar. İnsanlar eline içkisini alıp kalabalığa karışır.

rio.jpg

Rio

Brezilyalılar yeni yıl gecesi, günün ilk ışıklarına kadar içki içip dans eder. Lüks sahil otellerinde yeni yıl partileri düzenlenir. İnsanlar beyaz kıyafetler içinde ellerinde taşıdıkları mumları inandıkları deniz tanrıçası Lemanja’ya sunar.



 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sydney.jpg

Sydney

Yılbaşı haftasında ofisler kapanır, fabrikalar şalter indirir, çoğunluk tatile gider. Adım başı noel babaya rastlanır. Sydney’de yılbaşı, dünyanın en büyük havai fişek gösterisi demektir. Her yıl gösteriye farklı bir tema seçilir. Temanın sembolü Harbour Köprüsü’ne asılır.

amsterdammm.jpg

Amsterdam

Şehrin en ünlü meydanı olan Dam’da yılbaşı kutlaması neredeyse 24 saat sürer. Havai fişek gösterileri ve konserlerle Amsterdam'da yeni yıl çok eğlenceli geçer.

barcelonaaa.jpg

Barcelona

İspanya’da yeni yıl kutlamaları aile ve arkadaşların bir araya toplanması ve yenilen büyük bir yemek ile başlar. Gece yarısı İspanyollar ağızlarına bir düzine üzüm atar. Buna da “İyi şans üzümü” denir. İnsanlar Las Ramblas caddesinde ya da Gotik Meydan'ında toplanır. Çevredeki eğlence mekanlarından sokağa taşan müzik ile eğlence sabaha kadar devam eder.

berlin.jpg

Berlin

Berlin her yeni yılda ışıl ışıldır. 31 Aralık gece yarısı yeni yıl cümbüşü Brandenburg Kapısı’nda doruğa çıkar. Kenarlarına yerleştirilmiş büfelerde dünya mutfağının yüzlerce ürünü sunulur. Berlin’de yeni yılda sadece havai fişek şenliği izlenilmez, aynı zamanda bir medeniyet şöleni yaşanır.

londra.jpeg

Londra

On binlerce kişi Trafalgar Meydanı'na gelir. Bir ışık şöleni yaşanır. West End’de yollar trafiğe kapanır, metro erken kapatılır. Covent Garden içindeki açık alanlar, küçük meydanlar neşeli kalabalıklarla dolar. İnsanlar içki eşliğinde gecenin tadını çıkarır. Buranın bir başka özelliği de herkesin yeni yılı kutlarken birbirini öpmesidir.

ekolay

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayy nk'm okadar güzel yerlerki :D hangine gidicegmi şaştım :hihi:

Biz yılbaşında ancak salona gideriz bacım çok şey yapma :ko ayy krize girdim :kahkaha: Bu sene hedefi küçük tuttum salondayım şekerim :cicikadin: diye söyleniriz :gul:

Barcelona , Berlin (Dünya mutfagından seçmeler varmışta :D) ,Las Vegas bir tane daha vardı unuttum iyimi bunları beğendim :confetti:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
öle deme benim odamda yayla gibidir :D geyikli yatak örtümle geyikli taytımla bide kafama kırmızı kukulete :D tamamdır vur kafayı uyu degişik ne olur anca bi okey oynarız okadar baska bişe olmaz :D
 

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
ne tombalası kız :D hadi bizim fırsatımız yok :D sen ne oturcan evde :hihi:


Geçen yıldan tövbeliyim ahmeti zorla dışarı çıkardım bir sokak var insan kalabalığı adım atmaya yer yok dedim sahilin kenarına çıkalım da orda kutlayalım..Yeni yıla afedersin döt döte elalemin adamları ile girdik 5 4 3 2 1 sayarken sıkıştık kaldık araya :acep:
oysa ne hayallerim vardı ahmet uyarmıştı gerçi işte akılsız başım :kizginasli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst