Yılbaşı Masa Düzeni

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Pek çok kez yemeğe misafir çağırmış olabilirsiniz ama yılbaşı günü masa düzenlemenizi bu özel günü vurgulayacak şekilde yapmak istiyorsanız bu makalede pek çok güzel öneri bulabilirsiniz. Önemli bir ipucu olarak masanızın renklerini belirlemek ve bu renklere uygun yılbaşı aksesuarları edinmekle işe başlayabilirsiniz.

yeni-yil-masa-kurma.jpg

Yemek takımlarınızın kırmızı olması gibi bir zorunluluk olmadığını unutmayın. Masa örtüsü ve peçetelerle pekala gereken etkiyi yaratabilirsiniz. Ya da seçtiğiniz ana renkler hangileriyse. Açık renk takımlarınızı ister gümüş rengi, ister dore, ister kırmızı ya da farklı bir renkte aksesuarlarla tamamlayabilirsiniz.
yilbasi-kirmizi-dekorasyon-masa.jpg

Sofranız için bir renk skalası belirlemek işinizi kolaylaştırabilir. Böylelikle aksesuar seçerken ya da ne renk peçete kullanacağınıza karar verirken işiniz kolaylaşır. Yılbaşı sofrası hazırlamak dışarıdan gözüktüğü kadar zor bir iş değil. Kırmızı bir masa örtüsü, kırmızı peçeteler ve sofradakilerin birbirini görmesini engellemeyecek yükseklikte mumlar işin büyük kısmını halledecek.
yilbasi-masa-dekorasyon.jpg

Kırmızı renge mahkum değilsiniz elbette. Sofranızın sizi yansıtması için içinize hangi renk siniyorsa onu kullanabilirsiniz. Yukarıda temadan çok da uzaklaşmadan kırmızısız, yeşil ve dore renklerde hazırlanmış bir sofra görüyorsunuz. İşin süsleme kısmında yılbaşı yaklaşırken çok da zorluk çekmeyeceksiniz. Yakınınızdaki bir markette bile simli mumlar, parlak fiyonklar ya da yılbaşı süsleri bulmanız mümkün olacaktır. Sofra için fazla büyük olmayan, ele dolaşmayacak ve sofradaki yiyecek içeceklere ulaşmayı engellemeyecek süslemeler seçmenizde yarar var.
yilbasi-masa-susleme.jpg

yilbasi-sandalye-susleme.jpg

Yukarıda melek kanatları giydirilmiş sandalyeler için elbette ilk önce bu tip kanatlara rastlamak gerekiyor. Yine de sandalye süsleme fikrini de aklınızın bir köşesine yazabilirsiniz. Kanatlar olmasa bile kırmızılı, beyazlı çiçek demetleriyle bile süsleme yapılabilir.
yilbasi-sofra-fikirleri.jpg

yilbasi-sofralari.jpg

Yemekten önce her servisin köşesine minik bir hediye paketi yerleştirebilirsiniz. Bu paketlerden pahalı hediyeler çıkması gerekmiyor. Biraz yüzleri gülümsetmek ve günün anlam ve önemini vurgulamak adına birer mumluk, magnet ya da benzer temada bir süs eşyasını konuklarınıza hediye edebilirsiniz.
yilbasi-sofra-renkleri1.jpg

yilbasi-sofrasi.jpg

Sofraya mum yerleştirmek hemen her masa düzenleme önerisinde yer alır. Gerçekten de çok güzel bir görüntü verdikleri ve hem ucuz hem de çabuk bir şekilde masanın havasını değiştirdikleri doğru. Yine de yemek sırasında mumları yakmamak daha uygun olabilir. Özellikle kalabalık bir sofrada mumların devrilmesi, birilerinin elini kolunu yakması ya da süslere ateş sıçraması gibi tehlikeleri göz önünde bulundurarak mumları yerleştirin. En iyisi yemeğin sonlarına doğru sofra biraz boşaldıktan sonra sohbet sırasında yakmak olacaktır.
yilbasi-sofra-susleme.jpg

yilbasi-sofra-sus-renkleri.jpg

yilbasi-yemek-masa-susleme.jpg

Eğer yemek masasının üzerinde yukarıdaki gibi süslemeye uygun bir avize ya da sarkıt lambanız varsa değerlendirebilirsiniz. Böylece sofraya fazla yüklenmeniz gerekmez. Diğer yılbaşı masa düzeni örneklerinde ağırlık yılbaşı için özel üretilen süslerdeydi, buradaki masada ise kırmızı güllerin muhteşem görüntüsü yetiyor da artıyor bile.
yilnasi-sofra-dekorasyon.jpg

Sofra süslerken tıpkı bir oda süsler gibi belli bir renk kartelasına bağlı kalmak, süslemeleri düzenli bir şekilde sıralamak ve gelişigüzel değil de her aksesuarı belli bir amaçla yerine yerleştirmek sonucun mükemmel olmasını sağlayabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst