Yeşillikler Nasıl Yıkanır?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
yesillikler-nasil-yikanmalidir_646x340.jpg


Çeşitli bakteriler, tarımda kullanılan birtakım ilaçlar ve de toprak kalıntılarından temizlemek için aldığımız marul, maydanoz, tere, nane be daha birçok ürünü yıkamak için daha fazla zaman harcamamız gerekebilir. Sağlığımız adına bu vitamin deposu yeşillikleri tüketirken, aynı zamanda üzerindeki çeşitli mikropların bizi hasta etmemesi adına daha fazla dikkat etmemiz çok önemlidir. Yeteri kadar temizlenmeyen yeşillikler bağırsaklarda ve midede çeşitli hastalıklara yol açabilir. Topraktan arınmamış yeşillikleri yediğimizde ise böbreklerde kum oluşumuna da oldukça fazla yol açmaktadır.



Yeşilliklerimizi yıkamadan önce:

Kök kısmındaki çamurlu kısmı keserek işe başlayın. Çünkü bu çamurlu kısmı temiz olan yıkama suyuna karıştırmazsanız sizin açınızdan daha da kolay olacaktır. Eğer yıkamadan önce zarar görmüş ve de sararmış kısımlarını ayıklarsanız bunları yıkarken zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.


Yeşillikleri şu şekilde yıkamalıyız:

Marul, maydanoz, dereotu, kıvırcık marul, nane vb. yeşillikler mikroplara karşı yıkamadan önce bir süre sirkeli suda bekletmeniz sizin açınızdan daha faydalı olacaktır. Aynı zamandan sirke yerine limon da kullanabilirsiniz ancak sirke ya da kullandığınız limonun miktarı suyun 1/3’ü kadar bir miktarda olmalıdır. Suda 10 dakika kadar bekletilmesi yeterli olacaktır. Aksi taktirde yeşillikleriniz C vitamini bakımından zengin olduğu için C vitamini özelliğini kaybedecektir. Bunun nedeni ise C vitamininin suda eriyen bir vitamin olmasıdır. Daha sonra yeşillikler böcek, toprak, kir kalıntılarına karşı çok az akan bir suyun altında yıkanmalıdır. Bu durum temizlenmelerine faydalı olacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst