incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- 200gr. un
- 65 gr. şeker
- 1 yumurta
- 125 gr. yağ
- 2 paket vanilya
- yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
1- Ispanakları haşlayın ve püre haline getirin. Diğer malzemeleri ikiye bölün.( Ben yumurtayı hafif çırparak ikiye böldüm.)
2- Yeşil hamur için malzemenin bir kısmını ıspanakla yoğurun. Hamuru yarım saat kadar buzdolabına kaldırın. (Ispanak kurabiye hamurunun kıvamını değiştiriyor. O yüzden önce yağı, şekeri ve ıspanağı karıştırın, sonra unu yavaş yavaş ekleyin.)
3- Yeşil hamur dolapta beklerken açık renkli hamuru hazırlayın. (Hamuru hazırladıktan sonra dolapta bekletirseniz, kurabiyeler daha kolay şekil alıyorlar. Şekil verirken hamurun çok ince olmamasına dikkat edin, yoksa fırında çabuk kararıyorlar.)
4- Dilediğiniz gibi
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
verip, önceden ısıtılmış fırında 200° C’de 15 dakika pişirin.

ALINTI