Yeşilin ortasında Uzungöl

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

fft20_mf2258738.Jpeg


Yeşilin ortasında Uzungöl

Uzungöl bir köy, yayla ve eğlence yeridir. Turistik pansiyonları, alabalık lokantaları, küçük resort tipi otelleri ve doğal manzarası ile, az bulunur güzellikte gezi ve konaklama yeridir.
Yeşilin ortasında Uzungöl

Uzungöl doğal manzara izleme, yürüme, tırmanma ve botanik (bitki örtüsü incelemeleri) turizmine uygun bir yerdir. Uzungöl' de, bir vadi içinden akan temiz, berrak sulu bir dere, dar ve uzun küçük bir göle dökülür, oradan taşarak akar ve Of kasabasından denize ulaşmak üzere Solaklı deresine (çayına) katılır. Bu temiz ve berrak sulu dere ve oluşturduğu göl, karaçam ve diğer Karadeniz dağ ağaçlarından oluşan ormanla çevrilidir. Uzungöl' ün bulunduğu bölge daima bulutludur. Gökyüzünün mavisi, güneş, bembeyaz bulut, yemyeşil orman ve berrak sudan oluşan manzara insanın iştahını açar. O nedenle Uzungöl'de yenen alabalık daha lezzetlidir.

Uzungöl Trabzon'dan güneyde ve yukarıda bulunur. Uzungöl'e giden yol Solaklı deresini takip eder ve bu yolda ilerlerken yamaçlardaki ufak köyleri görebilirsiniz.





fft20_mf2258739.Jpeg



Uzungöl hem günübirlik hem de kalmalı ziyaretler için uygundur. Deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunan Uzungöl, Alplerin güzelliğine taş çıkartan doğal bir yapıya sahiptir. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların kapatması sonucu oluşan Uzungöl, etrafında yürüyüş yapılabilen bir göldür.

Uzungöl hem yerli hem yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Uzungöl ve çevresinde trekking, kuş gözlem ve botanik amaçlı turlar da düzenlenmektedir. Uzungöl pek çok bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapar.






fft20_mf2258741.Jpeg



Türkiye'nin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları'nın birleşim yerinde bulunmaktadır. Bu bölge aynı zamanda yerkürenin ılıman bölgede bulunan en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bol yağış ve nisbi ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde yeşildir. Demirkapı ve Soğanlı dağlarında tespit edilmiş 60'tan fazla endemik bitki bulunmaktadır. Yabanıl hayvan hayatı açısından da zengin bir çevre içerir. Bu hayvanlardan, bozayı, karaca, vaşak, dağ keçisi türleri bulunmaktadır.Uzungöl Doğal Sit Alanı, Özel Koruma Çevresi ve Tabiat Parkı gibi koruma statülerine sahiptir.

Uzungöl'de mutlaka mısır ekmeği ve muhteşem çorbalarının tadına bakmanızı öneririz. Kıtır ekmek ile yapılan ezogelin çorbası hayatınızda içtiğiniz en güzel çorbalardan biri olacaktır.






fft20_mf2258742.Jpeg



Eğer özel aracınızla Uzungöl’e ulaşmak istiyorsanız Karadeniz sahil yolunu takip ederek Trabzon’un Arsin, Araklı, Sürmene ilçelerini takip ederek Of köprüsü girişine ulaşırsınız. Burada köprü girişinden Uzungöl’e ayrılan yoldan itibaren güneye doğru seyahat ederek aynı istikamette 44 km’lik bir yolculuktan sonra Uzungöl’e ulaşmış olursunuz.

Trabzon şehir otogarına Türkiye’nin her ilinden otobüs acenteleri gelmektedir. Trabzon otogarına geldikten sonra Çömlekçi semtinden günün her saatinde Uzungöl’e servis bulunmaktadır. En yakın Havaalanı Trabzon'dadır. Trabzon havaalanından Uzungöl 85 km.dir.

Milliyet












 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst