Yeşil Mercimek çorbası

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Türk Kahve Fincanı Arpa Şehriye
4 Yemek Kaşığı Sıvıyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Un (Tepeli)
1 Tatlı Kaşığı Domates salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası (Tatlı Salça)
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Su Bardağı Soğuk Su
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Hazırlık:
Ocak üzerindeki uygun bir tencere'ye, 2 Su bardağı soğuk su, 1 Çay bardağı yeşil mercimek katılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma alınacak. 10 dakika süre ile mercimek haşlanacak, süzülecek çıkan kara su kullanılmayacak Soğan, yemeklik doğranacak. 5 Su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek.

Maharetini Göster:
Tabanı kalın çelik bir tencereye, 4 Yemek kaşığı sıvıyağı katılıp ısıtılacak. Yemeklik olarak doğradığımız 1 Adet soğan katılacak. Ocak ısısı yüksek olmayacak. Düşük ısıda soğanlar kavrulacak. Üzerine, 1 Türk kahve fincanı arpa şehriye katılacak,kavrulacak. 1 Yemek kaşığı un katılacak kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak.
Tencerenin orta yerinden yer açılarak, 1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası katılacak, yine düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 1 Tatlı kaşığı nane katılacak, kavrulacak. 1 Su bardağı soğuk su katılacak, karıştırılacak. Üzerine, 5 Su bardağı kaynar su, 1/2 Çay kaşığı karabiber, 1/2 Çay kaşığı kimyon, haşlanmış 1 Çay bardağı yeşil mercimek katılacak, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek.
Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak, un tabana yapışmasın diye. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük konuma getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 20 dakika sonra yeşil mercimek çorbamız hazır. 1 Tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
'Afiyet Olsun'

Alıntı
 
OP
tatlıpozan

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Hanımlar ben bu çorbayı aynen yaptım.
çok sevdi çocuklarım.Korkmuştum yaparken beğenilmesse diye ama bayıldılar.
İçine et suyu tablet de koydum.Kıyma da olur ama kızım kıyma olan hiçbir yemek yemediği için kıyma kullanamadım..

Deneyin mutlaka derim ben:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst