Yeşil domates turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

Yeşil domates turşusu

Malzemeler:

10-12 adet orta boy yeşil domates, 1 baş sarımsak, 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 2 çorba kaşığı kaya tuzu, yeteri kadar su, 5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Domatesler iki parçaya kesilir. Uygun büyüklükte bir kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak koyarak yerleştirilir. Üst kısma tuz, limon tuzu ve maydanoz konur. Sirke eklenir. Kalan kısmı içme suyuyla tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır.Serin bir yerde en az 10 gün bekletildikten sonra servise sunulabilir.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst