Yeni yıl gecesi makyaj önerileri

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Yılbaşı geceleri, bizlere tüm yılın yorgunluğunu unutturan, sevdiklerimizle planlar yaptığımız, kısa ama dopdolu geçirdiğimiz, mutlu gecelerdir. Ve tüm bayanlar bu geceyi her zamankinden daha pırıltılı geçirmek isterler. Yılın modasına uygun kıyafetler alınır ve kuşkusuz makyaj seçimimiz de en ön rollerden birisini üstlenir. Kıyafetimiz kadar yüzümüzün ışığı da çok önemlidir. Taze bir cilt ve sağlıklı bir görüntü için yılbaşı gecesinde neler yapılabilir, kısaca bir gözden geçirelim isterim.
Öncelikle makyajımıza geçmeden önce, yapmamız gereken bazı hazırlık aşamalarından bahsetmek isterim. İlk adım, iyi bir uyku ile cildimizi dinlendirmektir. Daha sonra ki adım ise temiz ve iyi nemlendirilmiş bir cilt ile yılbaşı gecesine sağlıklı bir hazırlık yapmaktır. Makyajınızın alt yapısı için bunlar çok önemli adımlardır. Çünkü pul pul olmuş, kuru ya da aşırı yağlanmış bir ciltte makyajınızın sağlıklı bir şekilde tutunması da imkansızdır.
Makyajınız bozulmasın istiyorsanız…
Eğer makyajınızın uzun süre bozulmadan kalmasını istiyorsanız, temizlenmiş ve nemlendirilmiş cildinizin üstüne uygulayacağınız, iyi bir makyaj altı bazı da makyajınızın kalıcılığını artıracaktır. Baz seçiminde, cildimizin yapısına uygun bir seçim yapmaya özen göstermeliyiz. Örneğin, yağlı ve parlayan bir cildiniz var ise baz kullanımı cildinizde daha mat bir görünüm sağlayacaktır. Aynı zamanda makyaj altı bazları, içeriğindeki silikon sayesinde, yüzünüzde ki ince çizgileri, pürüzleri ve gözenekleri doldurarak, cildinizi pürüzsüzleştirir ve yağlanmaya bağlı oluşacak parlamaları da önler. Aynı zamanda fondöteninizin daha rahat dağılımını sağlayarak, yüzünüzde daha homojen bir görünüm sağlar. Cildiniz de oluşabilecek herhangi bir topaklaşmayı da sıfırlayacaktır.
Kıyafete uygun makyaj
Bu adımdan sonra dikkat etmemiz gereken diğer önemli bir adım, seçtiğimiz kıyafeti tamamlayacak renkleri göz makyajımızda yakalayabilmektir. Bunun için size tavsiyem, kıyafet renginizin kontrası tonlarda renkler seçmek olacak. Eğer sade, düz renklerde bir kıyafet seçtiysek, gözlerimizde ışıltılı, simli tonlar kullanarak bütünlüğü sağlayabiliriz. Hareketli, desenli bir seçim yaptıysak, gözlerimizi oldukça sade, toprak tonları ile renklendirirken, dolgun kirpiklerle ortaya çıkartabiliriz. Dikkat edilmesi gereken, gözlerimiz çarpıcı ise dudaklarda daha sakin “nude” tonlar seçmek gerektiği. Mavi, yeşil, mor gibi baskın tonlarda seçilmiş göz makyajımıza, “fuşya- kırmızı” gibi baskın rujlar seçersek, bu bizi olduğumuzdan daha olgun ve de yorgun gösterecektir. Böyle özel gecelerde, göz yapımıza uygun bir kirpik seçimini de atlamamız gerekir. Makyaj yaparken temel ilkemiz, sağlıklı ve şık görünmeye çalışmak olmalıdır. Eğer seçimlerinizde sıkıntı yaşıyorsanız, böyle özel bir gün için, konusunda uzman bir makyaj sanatçısından, profesyonel destek de alabilirsiniz.
Yılbaşının rengi “kırmızı”dır
Tabii yeni yıl denilince kırmızı rengine de değinmeden geçmem mümkün değil. Hepimiz biliriz ki yılbaşı kırmızı demektir. Kırmızı fiziksel anlamda hareketliliği, dinamizmi ifade ederken, duygusal anlamda da mutluluğu, azim ve kararlılığı ifade eder. Aynı zamanda renkler içerisinde en sıcak renktir. Kırmızı deyince de aklımıza gelen ilk şey “sexy” dudak hatları olacaktır. Dudaklarımız da kullanacağımız, doğru tercih edilmiş bir kırmızı tonu, bizi yılbaşı gecesi etkileyici bir görüntüye büründürebilir. Doğru tercih edilmiş diyorum çünkü, burada bilmemiz gereken ince bir bilgi bulunmakta. Kırmızı rujlar sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır. Sarı alt tonda bir cilde sahipseniz, doygunluğu mercan ya da turuncu olan kırmızılar, eğer pembe alt tonda bir cilde sahipseniz, mavi- mor gibi soğuk yapılı kırmızılar size daha çok yakışacaktır. Bununla beraber kırmızı ruj kullanımı, oldukça dikkat ister. Eğer o gece kırmızı bir ruj kullanacaksanız, mutlaka rujunuzu ve rujunuza uygun olan dudak kaleminizi de yanınıza almanız gerekir.
Son olarak sizlere, seçiminde sıkıntı yaşayabileceğiniz, doğru fondöten uygulamasından bahsedeceğim. Fondöten renkleri de soğuk tonlar ve sıcak tonlar olarak iki sınıfta toplanabilir. İşte tamda burada sizlere vermek istediğim çok önemli bir bilgi var. Fondöten seçmeden önce bir profesyonelden yardım olarak, öncelikle doğru ten rengimizi öğrenmeliyiz. Bunu seçebilmenin en basit ve doğru yolu ise şudur: deri altından görünen damar rengimiz mavi ise cilt tonumuz pembedir. Eğer damar rengimiz yeşil ise cilt tonumuz sarıdır. Bu bilgi doğrultusunda bizi en sağlıklı ve naturel gösterecek fondöten rengini seçmiş oluruz. Yeni yıl makyajımızı, ince uygulanmış bir fondötenle tamamladıktan sonra, uygun bir allık tonuyla yüzümüze biraz renk kazandırabiliriz.
Herkese şimdiden mutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim. Şans peşinizi hiç bırakmasın…


-alıntı-
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.656
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
y%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1-makyaj%C4%B1-10.jpg


images


tumblr_inline_mxwot9baOM1s2362o.jpg


yilbasi_makyaji_2015-5.jpg



yilbasi-makyaj-onerisi.jpg


2015%2BY%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1%2BMakyaj%2B%C3%96nerileri%2B%284%29.jpg


58898707597994390_snq6tK1Z_c.jpg


2015%2BY%C4%B1lba%C5%9F%C4%B1%2BMakyaj%2B%C3%96nerileri%2B%285%29.jpg


111111111111-620x330.jpg

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst