Yemek Odasında Sandalye Dışındaki Seçenekler

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.653
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
‘Yemek masası ve onu çevreleyen sandalyeler’ kalıbının dışına çıkmayı düşünür müsünüz? Yemek odasında farklı bir oturma düzeni ile yer kazanabilir ve aynı zamanda farklı bir dekorasyon tarzıyla konukları şaşırtabilirsiniz. Bank, berjer, sedir gibi alternatifleri yemek odanızın büyüklüğüne ve tarzına göre değerlendirebilirsiniz.

ahsap-bank.jpg

Evde ahşap banklara gözüm gitgide daha çok ısınmaya başladı. Bana kalırsa yemek masasının etrafında sandalyelere eşlik eden bir bank odaya modern ama sıcak bir görünüm katıyor. Modern tarzın soğukluğu çoğu zaman şikayet konusudur. Oysa ahşap bir bank kesinlikle davetkar, neşeli bir atmosfer sağlıyor diyebiliriz. Belki de banklar bize parkları, yeşil piknik alanlarını çağrıştırdığı için yemek odasına da bu dinlenme ve eğlence alanlarının havasını taşıyor olabilirler.
Bu tip bankları uzun ya da parça minderlerle kullanabilirsiniz. Uzun puflar da bir bank gibi masa etrafında kullanılabilir. Bu durumda pufun yüksekliğine dikkat. Alçak ve fazla yumuşak puflar kullanışsız olur.
berjer.jpg

Eğer büyük bir yemek odanız varsa uzun, dikdörtgen yemek masası için de yeriniz var demektir. Kalabalık aile ve arkadaş davetleri sırasında yemek odanız epey kullanışlı olacaktır. Yemek odasına biraz stil katıp ev sahipleri için masanın iki ucuna berjer koymaya ne dersiniz? Fotoğrafta görmesem gözümde canlandırması zor olurdu ancak yukarıdaki yemek odası tasarımına bayıldım.
Yemek masası çevresinde berjer kullanırken koltuk yüksekliğinin masayla orantılı olması önemlidir. Çoğu kez koltuklar sandalyelere göre daha alçaktır. Bu nedenle ölçü almadan masanız için tekli koltuk satın almayın.
Bir diğer öneri de çok yumuşak koltuklar yemek yerken konforlu olmayabilir. Masa başında dik durabilmek ve gerektiğinde masaya uzanabilmek rahat yemek yemek için önemlidir.
kanepe1.jpg

Pek çok kişinin baktığında ikili koltuk olarak salona uygun bulacağı bir mobilya oval yemek masasını tamamlamak için kullanılmış. Dik sırtı ile rahat ve eğlenceli görünüyor. Uzun yemek sohbetleri sırasında misafirler bu köşeyi kapmak için yarışabilir.
sedir.jpg

Kütüphanenin hemen önü bir sedirle değerlendirilmiş ve böylelikle yemek masası için epey yer kazanılmış. Yemek odası küçük olanlar sandalye sığdırmaya çalışmak yerine bir sedir düzenlemesi yapabilir. Duvara bitişik olarak yerleştirilecek dar bir sedir ile hem kalabalık misafir ağırlanabilir hem de yemek odası daralmamış olur.
yemek-odasi5.jpg

Yuvarlak masasının arkasında yay şeklinde kıvrılan kanepe özel tasarımıyla her yerde karşılaşabileceğiniz kanepelerden biraz farklı. Üstelik ev sahipleri onu yuvarlak bir masayla eşleştirerek daha da sıra dışı davranmışlar yemek odasına başka bir hava katmışlar. Masa başında uzun saatler oturmaya imkan verecek rahat ve şık bir düzenleme.
yemek-odasi-bank.jpg

Bu yemek odası takımı 2007 yılında tasarım ödülü almış. Pek çok özelliği arasında ahşap sırtlı bank konumuzla ilgili olduğu için dikkatimi çekiyor. Karşısında da sırtsız bir bankın yer aldığı görülebilir. Bankların yemek odasına sıcak ve samimi bir hava kattığından söz etmiştik. Yukarıdaki son derece modern, farklı malzemelerin bir araya getirildiği takımın en çarpıcı öğeleri bana kalırsa bu banklar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst