Yemek Odasında Beyaz Yemek Masasi

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çağdaş tasarımların dekorasyonda sadeliği ve işlevselliği öne çıkarmasıyla birlikte bugün mobilyalarımız geçmiş dönemlerin süslü ve ağır mobilyalarından daha farklı. Renk söz konusu olunca açık renklere ve özellikle de beyaza olan ilgi artıyor. Kendi tarzınıza uygun olarak, yemek odasında beyaz bir yemek masası ile nasıl düzenlemeler yapabilirsiniz, örnekleriyle görelim.

yuvarlak-masa.jpg


Soldaki karede modern tarzda döşenmiş, minimalist bir salon örneği var. Bu fotoğraf yabancı bir kaynaktan alındı. Eğer ‘Beyaz ve yuvarlak bir yemek masası nereden alabilirim?’diye soracak olursanız, sağda TepeHome mağazalarında satılan White Yuvarlak Yemek Masasını görebilirsiniz.
Fotoğrafa geri dönecek olursak doğal ve açık renklerdeki bir salona uygun olarak beyaz yemek masası beyaz sandalyelerle eşleştirilmiş. Yuvarlak yemek masaları sosyallik açısından daha elverişlidir. Herkes birbirini rahatça görebilir ve sofradaki yiyeceklere eşit uzaklıktadır. Yuvarlak masa bu evin resmi havasını kırmayı başarmış.
beyaz-masa.jpg

Evlerde en çok dikdörtgen yemek masalarına rastladığımız doğrudur. Odanın genişliğine göre kare ya da yuvarlak yemek masası seçmek daha çok yer kazandırabilir. Mobilya firmaları çok farklı ölçülerde yemek masası ürettiklerinden aceleci davranmayıp, sizin yemek odanıza rahatça sığacak ebatta bir masa almanız en iyisidir. Masanın çevresinde rahatça dolaşılabilmeli, oturup kalkarken sıkıntı olmamalı.
İşin dekorasyon kısmına gelince, beyaz masaları ****l bacaklı hatta ****l gövdeli sandalyelerle rahatlıkla eşleştirebilirsiniz. Modern bir görüntü ortaya çıkacaktır. ****lin parlaklığı da yemek odanıza ışıltı katmış olur.
Sağdaki resimde Berke Mobilya‘nın beyaz masasını görüyorsunuz. Bu kez ahşap ayaklı sandalyelerle bir düzenleme yapılmış. Biri diğerine göre daha iyi diyemeyiz. Evinizin tarzına hangi tasarımın yakışacağına diğer mobilyalarınızı hesaba katarak siz karar vermelisiniz.
Ikea-yemek-odasi.jpg

Soldaki fotoğrafta beyaz bir yemek masasının ahşap rengi sandalyelerle birlikte kullanıldığını görüyoruz. Bu tip kontrast yaratan düzenlemeler oldukça iyi sonuçlar verebilir. Farklı bir dekorasyon olacağı gibi, ahşabın sıcaklığını da mekana taşımış olursunuz. Beyaz bir yemek masasını koyu renk sandalyelerle kullanabilirsiniz. Beyaza masaya beyaz sandalye uydurmak zorunda değilsiniz.
Fotoğraftaki masanın bir benzeri IKEA mağazalarında bulunabilir. IKEA Melltrop yemek masasının fiyatı da çok uygun görünüyor.
renkli-sandalye-dekor.jpg

Genellikle sade ve ağırbaşlı örneklere yer verdik. Ancak beyaz yemek masası kullanarak ne kadar renkli ve canlı yemek odaları ortaya çıkarılabileceğini de görmelisiniz. İnsanın kendi hayalinde canlandırması zor olabilir. Örnek fotoğraflara bakarak hangi tarzın size daha hoş göründüğünü tespit edebilirsiniz. Buradaki ürünlerin benzerleri mutlaka karşınıza çıkacaktır.
Yukarıda söz etmiştik ve burada beyaz yemek masasının hemen her renk sandalye ile kolaylıkla bir araya gelebildiğini görebilirsiniz. Hatta iddialı renkleri bile beyaz bir yemek masası ile kullanabilirsiniz çünkü beyaz renk bu anlamda dengeleyicidir. Diğer renklerin enerjisini dengeleyerek gözü yormalarını engelleyebilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst