Yemek Nasıl Yenmeli?

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ayakta, masanızda çalışırken veya herkesin ihtiyacını giderdiğinizden emin olmaya çalışırken mutfakta koşarken yersiniz. Yemek yeme zamanı stresli; telaşlı olur ve de eğlenceli olmaz.

Güzel hazırlanmış bir masaya oturun, yemekte eğlenceli vakitler geçirin, iş yerinde çalıştığınız kişilerde sizinle birlikte olsun ve yemek yeme zamanının atmosferini keyifle çıkarın.

Yeme yeme ikinci senaryo gibidir, kilo vermenize yardım eder çünkü bizim neden ve nasıl yediğimize önem verir.

Yemek yemek neden önemlidir?

The Center for Mindful Eating (TCME) göre yemek yemenin önemi, sevdiğiniz ve besleyici yemekleri seçer. Fast food, terli futbolcuların oynaması gibidir!

Ayrıca, yemeye önem verme, yiyecekler hakkındaki kişisel duygularımızı hem olumlu hem de olumsuz yapabilir. Ailemle birlikte taze çilekleri topladıktan sonra temizlerdik ve bu çilekleri yerdik, her yaz çilek mevsiminde bu anılarımı hatırlar ve gülerim. Bu çilek toplama anısı, çilek tadının bana her zaman harika gelmesine neden olur.
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Yemek yemenin keyfini nasıl çıkarırsınız?

Yarıda bıraktığınız 5 dakikalık beslenmeye daha çok önem vermek istiyorsanız TCME tarafından önerilen bu 4 tavsiyeye önem verin.

Yemek yerken neler yediğinize dikkat edin. Bütün duygularınızı kullanın, kokulara, seslere, işaretlere, yiyeceğinize dokunmaya ve çevrenize dikkat edin. Çoğumuz dün ne yediğimizi hatırlamaz fakat yediğimiz yiyeceklerin kokularıyla hatırlayabiliriz. Diyeceğinize dikkat ederseniz işe yarayıp yaramadığını fark edersiniz.

Bu yiyecekleri neden yediğinizi düşünün. Bu yiyecekleri neden spariş ediyorsunuz, hazırlayabilirsiniz veya iyi bir restaurant seçebilirsiniz. Nedenler, nedenlerin arkasında bulunan seçenekleri tanımlamak için önemli değildir.

Nerede yemek yiyorsunuz? Yemeyi hangi koşullar altında tercih ediyorsunuz, fiziksel, zihinsel veya duygusal? Objektif olarak tercih etmeye çalışın; öğlen yemeğinizi hazırlamayı unuttuğunuzda ve otomat makinesine güvendiğinizde kendinizi azarlamayı bırakın!

Sonuç olarak, yiyecekleri nasıl seçeceğinize, yiyeceklerin sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı olduğuna dikkat edin. Bu seçenekler herkesi etkiler mi? Ailem için yiyecek satın alan ve hazırlayan benim böylelikle bu seçim sadece beni değil eşim ve çocuklarımı da etkiler. Yerel çiftçilerin, ürün yetiştiren komşularımı olumlu etkilemesinden marketlere kadar organik yiyeceklerin ne kadar yararlı olduğu bilinir.

Yemek yemeye önem vermek için zaman çerçevesine gerek yok. Kendiniz için bir adım atın. Yemek yemeye başlayın veya bu adımlardan birini uygulamak için haftada bir gün kendinize ayırın. İlerledikçe bir adım daha ilerleyin yani ikini tavsiyeyi uygulayın. Yemek yemeye dikkat etme, sadece yemeklerden keyif almanızı değil aynı zaman da kilo vermenizi ve daha sağlıklı yemek yeme alışkanlığınızın olmasını sağlayacaktır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst