Yemek Masasına Mum Koymak

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Mum ışığında yemek romantizmin en büyük klişelerinden biridir. Gündelik hayatta rastladığımızdan çok, filmlerde ya da dekorasyon dergileri için yapılan çekimlerde mumla süslenmiş sofralara rastlarız. Oysa mum sofralara sıcaklık, ışıltı katan ve yemek atmosferini olumlu yönde etkileyecek bir aksesuardır. İlla ki romantik bir hava estirmek için kullanılması gerekmez.
mum-dekorasyonu.jpg

Sofraya mum koyarken ilk olarak nasıl bir yemek olacağını göz önünde bulundurun. Gümüş şamdanları resmi yemekler ve kutlamalar için ayırın. Samimi yemeklerde şık mumluklar yeterli olacaktır. Sofranız için bir kenarda cam mumluklar bulundurabilirsiniz. Her renk sofrayla, her türlü yemek takımıyla uyumlu olacaklardır.
sofrada-mum.jpg

Sofrada mum kullanırken nelere dikkat etmeli:


  • Mumları sofraya yerleştirirken el altında olmamalarına dikkat edin. Salata tabağına uzanırken davetlilerin yanma tehlikesi atlatmasını istemezsiniz. Mumları masanın güvenli bölgelerine yerleştirin. Eğer mumlukları masanın ortasına koyduysanız servis tabaklarını daha uçlara yerleştirebilirsiniz.
  • Sağlam duran ve kimsenin yemek yerken hareketini kısıtlamayacak şekilde yerleştirebileceğiniz mumluklar kullanın. Mumların devrilmesi masada bir telaşa yol açacak ve bu da sizin keyfinizi kaçıracaktır. Sofra başındakiler mumluklara dikkat etmek adına diken üstünde yemek yememeli.
  • Açık havada mum yakmak istiyorsanız, cam fenerler gibi çevresi kapalı ve rüzgarın mumu söndürmesini engelleyen modeller kullanabilirsiniz.
sofrada-tealight.jpg

sofra-dekorasyonu.jpg

Tealight şeklinde ya da uzunlu kısalı mum arasından sofra için hangisi uygun? Buna karar verirken sofranızın renklerini, masada ne kadar yeriniz olduğunu ve yemek temanızı düşünün.
Mumlardan ziyade zarif şamdan ya da mumluklar çok daha göz alıcı bir görüntü ortaya koyabilir. Uzun şamdanlar ya da mumlar kullanacaksanız, karşılılı oturanların yüzlerini görmelerini engellemeyecek biçimde bir düzenleme yapmaya gayret edin.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.652
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Teşekkürler ,evet romantizm demek mum demek :huhuu::huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst