Yediğimizi içtiğimizi zehirlediler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1441579030582.jpg


Yediğimizi içtiğimizi zehirlediler

Ziraatçılar Derneği Başkanı, yiyeceklerdeki hileleri anlattı. Domuz etli jelatin, külden lahmacun, at etinden ve nitratlı sucuk, yemden çikolata, kiremit tozundan biber; vatandaşı ayaklandırdı

Gözünü kâr hırsı bürüyenler ne yapacağını şaşırdı. Hileciler şeytanın aklına gelmeyecek yöntemlerle, vatandaşın sofrasına el uzattı. Gıda teröristleri; vatandaşın sağlığını hiçe sayarak, şekerlemelerin içine domuz jelatini koydu, kuru üzümleri haşerelerden korumak için de mazota batırdı. Karabibere ise kanserojen boya kattı. Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) önceki gün açıkladığı hileler, vatandaşta paniğe yol açtı. Gazetemizi arayan okuyucular, "Bu kadarına da pes" diyerek tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, sağlıklı gıdaya ulaşmak için Gıda Bakanlığı'nın denetimleri artırmasını talep etti.

10 İŞLETMEDEN 9'U KAYITDIŞI
TZD Başkanı İbrahim Yetkin, Hileli Gıdalar araştırmasının çarpıcı sonuçlar ortaya koyduğunu söyleyerek, gıda terörünün, terörden daha çok can aldığını ifade etti. Yetkin, gıda sektöründe toplam 400 bin civarında işletme bulunduğunu, kayıtlı işletme sayısının ise bunun yaklaşık 10'da 1'i düzeyinde olduğunu kaydetti. Yetkin, Türkiye'de gıda denetimlerinin Gıda Bakanlığı ve yerel yönetimler tarafından yapıldığına dikkati çekerek, bu denetimlerin kısıtlı sayıda denetçi ile kayıtlı işletmelere yönelik yapıldığının altını çizdi. Üretim sürecinin denetlenmesi için tarladan tüketiciye kadar uzanan zincirin kayıt içine alınmasının önem taşıdığının altını çizen Yetkin, üreticilerin, denetlenebilir kooperatif işletmeler içinde toplanması gerektiğini bildirdi. Hileli gıdaların halk sağlığı açısından oluşturduğu tehdidin ise toplum tarafından yeterince bilinmediğine işaret eden Yetkin, "Genellikle 'ucuz gıda' olarak bilinen gıdaların içinde, insan sağlığına zararlı birçok madde bulunuyor" dedi.

DÖNERE İNEK MEMESİ
* Tavuk döner içine öğütülmüş inek memesi, sakatat parçaları, bağırsak, tavuk derisi ve paça katılıyor.
* Sucuğa at, eşek ve kanatlı eti, sosise kanatlı eti, yabancı doku ve iç organ ekleniyor.
* Sucuğun raf ömrünü uzatmak için nitrat karıştırılıyor.
* Yoğurda bitkisel yağ, jelatin ve nişasta ilave ediliyor.
* UHT ve sokak sütlerine su ekleniyor.
* Tulum peynirine bitkisel ve hayvansal yağ ve nişasta katılıyor.

ÇİKOLATAYA HAYVAN YEMİ
* Çikolataya hayvan yemi olarak kullanılan ürünler karıştırılıyor.
* Şekere tekstil boyası, yumuşak şekere domuz jelatini katılıyor.
* İncirler hidrojen peroksitle ağartılıyor. Bozuk, ezik ve kurtlu incirlerden 'incir lokumu' yapılıyor.
* 'Haşerelere karşı önlem' için kuru üzümler kurutulmadan önce mazota bulanıyor.
* Et yerine nişasta, tavuk derisi, zar, baharat kullanılıyor.
* Kırmızı bibere kiremit tozu, karabibere kanserojen boya katılıyor.

LAHMACUNA KEMİK
* Yağ ve kemik külünden lahmacun yapılıyor.
* Zeytinler kimyasal boya ile renklendiriliyor.
* İçkiye katılan metil alkol zehirliyor ve körlüğe neden olabiliyor.
* Atık yağlar çeşitli gıda maddelerine karıştırılıyor.
* Tereyağına bitkisel yağ ekleniyor.

KAYNAK: TAKVİM
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst