Yazılarımı sizinle paylaşmak istedimm

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
SONUNDA

Evet sonunda hayalime bir adım daha yaklaştım.Yazdım ve yazılarımı benden başkalarıda okuyacak umarım…Bugün yazdıklarımı sitede görene kadar inanamamıştım .Ama sonunda başardım dedim kendi kendime.


Tabi bunda değerli bir arkadaşımında payı büyük.Hani geçen yazmıştım insanın bazen çalan bir telefona bile ihtiyacı olurmuş.Bugün öyle bir gündü işte benim için.O telefon çalana kadar.

Tahmin edeceğiniz gibi arkadaşım yazılarımı siteye aktarmamda bana destek olan kişi.Aslında çokta yabancı değilsiniz ona.Burda yazan bir dostumuz ZUHAL.Sana yeniden teşekkür ediyorum hayatımda olduğun için .

Ve dilerimki herkes benim sahip olduğum gibi arkadaşlara sahip olabilsin..ŞÜKREDİYORUM etrafımda beni anlayan seven insanların olmasına.Bundan bikaç ay önce başıma gelen ve asla unutamıyacağım bir anı olarak hayatımda yerini alan bir süprizle devam etmek istiyorum yazıma.

Bendeniz uzun bir müddet hastanede yatmak zorunda kalmıştım.Ve o gün refakatçi olarak yanıma bir arkadaşım gelecekti.mutluydum tabi.Neyse elinde bir hediye paketiyle geldi ve bana asla tahmin edemesin hediyeni dedi.Bende şöyle bir elimle anlamaya çalıştım ne olduğunu.Hasır gibi bişey bu dedim.Ama çözemedim.

Dediki bu senin çocukluk hayalin dahada artmıştı merakım.Düşündüm düşündüm bulamamıştım.Neyse paketi açmaya başladım içinden hasır bir kutu çıktı.Kutuyu açtığımda ise şaşkınlığım bir kat daha artmıştı içinde çikolatalar büsküviler vardı.O an hatırladım.çocukkken evde bir kitabımız vardı ve o kitabın en arka sayfasında bir markanın bütün ürünleri çikolatalar büskiviler daha birçok güzel şey.

Ve ben hep şöyle derdim keşke bunların hepsi şuan burada olsa ve bi güzel yesem.meğer bu hayalimi arkadaşıma anlatmışım.tabi ben hayalide arkadaşıma anlattığımıda unutmuşum.Ama o unutmamış işte.Benim en çok ihtiyacım olan bi zamanda aklına gelmiş ve mutlu olmam için bunu yapmış.

Tabi ben öylesine mutlu oldumki normalde olsa avazım çıktığı kadar bağırıp ona sımsıkı sarılırdım.Ama hastanenin kantinindeydik kalabalıkdı etraf.birde aldığım ilaçların etkisiyle sanırım ne ağlayabildim ne gülebildim.

Ama o kadar mutlu olmuştumki kelimelerle ifadesi yok o duygunun.İşte böyle insanlar olmalı etrafımızda.Bizi neyin mutlu edeceğinin sırrını çözmüş .Verdiğimiz değeri hak eden kadir kıymet bilen.kıymetinizi bilmeyenlere sizde hak ettikleri gibi davranın.yeni paylaşımlarda görüşmek dileğiyle …………GÜL

bu yazılarım bir sitede yayınlandı görüşlerinizi almak istedim
 
OP
gül gazeli

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
Günlerden Cuma saat 23:50 .sadece bilgisayar ışığının olduğu odada alttan hafif bi müzik sesiyle yeni yolculuğuma çıkıyorum.nasılsınız ne var ne çok bakalım.enson küçük mutluluklarımızı hatırlamıştık.insan doyumsuz bi varlık derler hep ne garip doymayı bilen insanlar yokmudur hayatda .olanla mutlu olan .
Değilmi ama ben çok insan tanıdım yokluk içinde yaşadığı halde gayet mutlu olan .hatda biri vardı hiç unutmam misafiri gelecekti ve o çay ikram edemiyeceği için üzülüyordu.neden dedim neden çay veremiyosunki .şekerim yok dedi dondum kaldım.ama arkasından şeker olmadığı için yemek yapacağını misafirine yemek yedireceğini sölemişti.empati yaptım acaba ben napardım heralde önce şikayet eder üzülür ve o misafiri kabul edemezdim diye düşündüm.ama o o kadar gani gönüllüydüki o durumuna rağmen o kadar zevk alıyoduki hayatdan belki her istediğine kavuşan her istediğine eninde sonunda sahip olan biçok insandan daha mutluydu.işte burada gerçekten insan şunu anlıyor mutlu olmak için önce insan olmak sonra doğru insan olmak gerekiyor.yani para her şey değil.yine çok duymuşsunuzdur parası olan ama bi türlü mutlu olmayı beceremiyen insanları.
Oysa nekadar basit.küçük ayrıntılarda gizlidir hayatın gerçek mutluluğu.kaldırımlarda açan küçük sarı çiçekleri fark etmektedir belki.karıncanın yaz boyunca evine taşımak için uğraştığı kırıntıları götürürken hissettiği duygudur.
Yada güzel pişmiş bi kekin kokusunda saklıdır.bukadar işte örnekleri herkes kendine göre çoğaltabilir.
Bunlarda nerden geldi aklıma bilmiyorum ama tek amacım sizin ufacık şeylerle mutlu olmanızı istemem.ve bunu mutlaka başarıcam biliyorum.
Ne dersiniz sizinde varmıdır böyle başkalarının aklına bile gelmeyen ama sizin mutlu olduğunuz küçücük ayrıntılar.hani çocukken kar yağdığında çatılardan buzlar sarkardı siz napardınız bilmem ama ben hep koparıp büyük bi zevkle yediğimi hatırlıyorum .İşte mutluluk oydu ozamanlar.yada arkadaşımla beş taş oynamaktı.
Bu kadar basitdi yani.Ama o anları geri getiremiyosak şimdi elimizde olanlara bakıcaz ve yine başarıcaz mutlu olmayı.inanın başarıcaz.önce unuttuğumuz gülümsemeleri tekrar çağırıcaz hayatımıza ve bazen anlamsızca gülümsicez sebebsiz .egzersiz yapar gibi hergün bunu tekrarlıcaz.bi müddet sonra yakalamaya başlıcaz o bizden kaçan küçük ayrıntılarda mutlu olabilmeyi .evet bu gece uyumadan aynaya bakıp gülümsemenizi istiyorum tüm dünyaya inat kötülere kötülüklere.gülümseyin ve şunu söyleyip uykuya dalın her şeye rağmen iyiki varım ve her şeye rağmen sırf size inat olsun diye mutluyum duydunuzmu beni BEN MUTLUYUMMMM.
 
OP
gül gazeli

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
Saat 01:46 ve ben uyuyamıyacağımı anlayıp kendimi bilgisayar başında buldum.artık git gide yazma delisi oluyorum sanırım.bi boş vaktim olsada gidip iki satır yazsam bişeyler daha paylaşsam diye düşünür oldum.
Bundan güzeli varmı hayalimin peşinden koşuyorum artık.yıllarca o kadar boş koşuşturmadan sonra bu maraton hiç yorucu gelmiyor bana.zevkle yazıyorum her kelimede binbir heyecan duyarak.acaba bu defa ne paylaşsam ne verebilirim okuyuculara demekten kendimi alamadan klavyeye yapışıyorum adeta.

Adım atıyorum sanki her defasında hayata yeniden .aynen bugün ilk adımlarını atmaya çalışan oğlum gibi.evet onu ablasının kollarında ilk adımlarını atarken seyrettim bugün sokakta.ilk adım.nekadar ilginç aslında.her gün uykudan uyanan insan bir güne ilk adımını atar.ne yaşayacağını bilmeden bilinmeze bir adım.

Tohumun toprağa atılışı ilk adımıdır ağaç olma yolunda.güneşin doğuşu aydınlatmada insanları büyük bir adımdır..bebek dünyaya ağlayarak atar ilk adımını.doğarken o ağlar öldüğünde başkaları.

Ne kadar çok ilk adım vardır aslında hayatımızda .farkında olmadan defalarca attığımız.bugün onun adımını seyrederken bunlar geldi aklıma .daha ne adımlar atacaksın neler görüp geçireceksin bakalım oğlum.nekadar şanslısın tazecik umutların olacak kırılmamış bi kalbin hüsrana uğramamış duyguların küçücük bi kalbin .
Daha neler neler .hayat var olduğumuz sürece acı yada tatlı birçok sürpriz çıkartacak karşımıza.hepimizin.ama şunu anladım gerçekten güzel gördükçe güzellikler saracak çevremizi.güzel olmayan dahil olmıyacak sınırlarımıza.

Biz izin vermeden kimse üzemiyecek kalbimizi kıramıyacak bunu anladım .o yüzden atılan her adımın o kadar önemi varki hayatta .hafife alınmayacak kadar önemli.

İşte o ilk adımda bunlar geçti aklımdan paylaşmak istedim.ve sözlerimi şöyle balla bitirmek istiyorum HAYATINIZ İYİKİ BU ADIMI ATMIŞIM dediğiniz anlarla dolsun ve asla pişman olmıyacağınız adımlar atın.görüşme dileğiyleee……
 
OP
gül gazeli

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
Yaz sıcakları yavaş yavaş yerini hafif rüzgarlı günlere bırakmaya başladı.sonbahara adım atmaya hazırlanacak dünya yakında.yapraklar sararacak dökülecek tıpkı takvim yaprakları gibi.

Bizde ömrümüzden bir yazı daha uğurlıyacaz.ömrümüzden gidecek belki değerini bilemediğimiz anlarla dolu olan bi yaz daha.yada dolu dolu geçirdim oh be dediğimiz.

İnsanında belli dönemleri olurmuş inişler çıkışlar duraklamalar yazlar kışlar.ama değişmeyen tek gerçek şuki biz nolursa olsun şikayet edecek bişiler buluruz.ne kış yaranabilir bize ne bahar nede yaz.

İnsan ilişkileride öyledirya bazen.sık sık şu kelimeler çıkar ağzımızdan ne yapsam yaranamadım.alttan aldım yok sten aldım yok napsam insanlara bir türlü iyi niyetli olduğumu anlatamadım.

Bu noktada durun ve şöyle düşünün .benim her zaman sölediğim bi cümle vardır SENİN İYİ OLMAN KARŞINDAKİNİNDE İYİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEZ.hep derler sen iyi olunca herkes iyidir yalan.eğer öyle olsaydı bütün insanlar gl gibi geçinir giderdi.

Bazı insanlara ne yaparsanız yapın anlatamazsınız kendinizi.kalbinizin güzelliğini düşüncelerinizin temizliğini .Neden?çünkü karşıdakinin kalbi çirkin düşünceleri ise bi o kadar kötü.ve siz naparsanız yapın beyaza beyaz dediğiniz halde o siyah anlayacaktır çünkü osiyah bi insandır.

Ne güzel bi benzetme siyah insanlar .içlerini kin kıskançlık fesatlık bürümüş asla mutlu olamıyacak zavallı insanlar.nedenmi mutlu olamazlar.bu tarz zatı muhteremler başkalarının mutluluğundan bile rahatsız olacak derecede hasta ruhlu insanlardır çünkü.

Ve maalesef sayıları azımsanmıyacak kadar çok.size tavsiyem kısa ve net olacak uğraşmayın .Bırakın kendi hallerine kimmi dedi bunu doktorlar ))).Çünkü bu insanlar anca kendileri gibi maalesef aynı virisü kapmış olanlarla anlaşabilirler .

O yüzdendirki emeğinize değmez.vaktinizi boşa harcamış olursunuz.sizi sevenlere verin o değerli zamanlarınızı.naçizane tavsiyem budur.son olarakta yazdıklarımı asla planlamıyorum tamamen o anda içimden ne gelirse onlar dökülüyor satırlara.

Yazıma son verirken değer bilmeyene altın verilmez teneke sanıp çöpe atarmış misali sizi hak edenlere verin en büyük değeriiii .ve ne kadar kıymetli olduğunuzu unutmayın sizden bi tane var dünyada .görüşme ümidiyle .
 
OP
gül gazeli

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
Pazar günü saat 19:12 merabalar okuduğum kitabı bitirdim hani şu bahsetmişt,im size GERÇEK SIR. Cengiz Erşahin yazmış.tavsiye ediyorum gerçekten çok sürükleyici gerçekci ve insanın kendini bulmasını sağlayacak bi eser.En azından benim kendimi bulmamı sağladı ve harekete geçirdi.
Etrafımızda o kadar yoğun negatiflik varken gerçekten insan bazen hayat bumu ? bundanmı ibaret yani demekten kendini alamıyor ama işte bunun gibi kitaplar insana dur bakalım çok acele ediyorsun hayat tabiî ki bu değil.senin sadece bakış açın yanlış diyor.

Mesele hatırladığım bir yerinde şöle diyor yazar insanlara teşekkür etmekte zorlanırız ama onları eleştirirken hiçte zorlanmayız.Ne kadar doğru teşekkür etmek birilerine minnettar olmak yada gerçekten gönülden isteyerek yardımcı olmak bu zamanda ne kadar zor.
Oysa insan karşısındakine nekadar verirse daha fazlasının ona verileceğini bilse katbekat kazançlı olacağından haberi olsa heralde elinde avcunda ne varsa vermeye kalkardı.
Hani vermek deyince öyle para pul değil kastım.manevi anlamda yani.bazen öyle olurki bi gülümsemeyi bile çok görürürz insanlara.görmezden geliriz bazen.
Umursamayız nolacakki fark etmedi bile der geçeriz.oysa bilemeyiz belki o insanın bizim bir anlık gülümsememize nekadar ihtiyacı vardır.Öyle anlar vardırki insanın hayatında ona dünyaları verseniz bi nasılsın demenizin yerini tutamaz.insan öylesie yalnız hisseder kendini bazen.

İşte o anlarda uzanacak bi el aranacak bi dost arar insan.Bulursa ondan mesudu şanslısı yoktur artık.tam nekadar yalnızım dediği anda çalan bi zil sesi yada telefonun çağrısıyla kendine geliverir.sanki yıllardır o anı bekliyormuşcasına.
Evet biz dostlarını arayan onları yalnız bırakmayan karşılıksız verebilen biri olursak hayatta hiçbirzaman yalnız kalmayız.yani hep karşıdan beklemeden o adımı biz atınca o en yalnzım dediğimiz anlarda muhakkak çalan bi kapımız ve belki susmayan bi telefonumuz olacaktır.
Demekki ilgi ilgiyi kaşılıksız sevgi sevgiyi peşinden sürüklüyor hayatımıza.

Hiçbir anne karşılık bekleyerek bakmazya hani çocuğuna.ben sana bakayım sende bana bak demezya.işte en büyük örneği budur karşılıksız sevmenin.
Evet umarım hepimiz bize verilen bu eşsiz duyguları gerçekten kullanmamız gereken yerlerde ve gerektiği kadar kullanabiliriz.
Tabi şimdi bu kadar sevgiden bahsedipte öylece bitirmek olmaz HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM.sevgiyle kalın
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
canim üstten bir okudum suan cocuklarin sesinden okusamda birsey anlamam uyutayim mutlaka okuyup yorumumu yapicam
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Gülgüzeli çok güzel bir yazı canım yüreğine sağlık paylaşımın için teşekkürler canım-hmm-hmm

Hülyammmm sende benim gibi öylebirgeçerzamanki yi izliyorsun galiba canım:sila::sila:
 
OP
gül gazeli

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
teşekkürler cnm bendeki yazarlık merakı coşuyo arada karalıyorum böyle.içimden geldiği gibi işte...........
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok güzel yazmışsın canım. Gönlüne ve kalemine sağlık. -hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst