"Yaz Tatlıları Yarışıyor" Oylama Başladı Hanımlar...

Birinci olmasını istediğiniz tarif hangisi?

  • Üç Katlı Prenses Tatlısı - Sıladayım :gulumse:

    Kullanılan: 0 0,0%
  • Saray Sarması - Aslı Oktay :gulumse:

    Kullanılan: 6 28,6%
  • Yaz Tatlısı - Şahmaran :gulumse:

    Kullanılan: 0 0,0%
  • Çikolata Soslu Meyveli Parfe - ecrinnn :gulumse:

    Kullanılan: 7 33,3%
  • İncirli Sütlü Tatlı - nk83 :kupa:

    Kullanılan: 8 38,1%

  • Kullanılan toplam oy
    21
  • Anket kapatılmış .

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim



:incim: "Yaz Tatlıları Yarışıyor" :nk:


Lafı çok uzatmadan birbirinden güzel ve leziz tarifi oylarınıza sunuyorum hanımlar


duyuru.gif
Son Oylama Tarihi
duyuru.gif

1 Ekim 2012
Saat 11:14

Lütfen yarışma bitimine kadar kendinizi deşifre etmeyiniz çünkü bu yarışmamızdan diskalifiye olmanıza neden olur.Tüm yarışmacılara başarılar dilerim :eek:pucuk:

:sevindirikasli:İşte Adaylar :sevindirikasli:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Üç Katlı Prenses Tatlısı

Kakaolu kat için malzemelerim:

1paket margarin.
1paket kakao.
1buçuk çaybardağı toz şeker.
2paket petibör büsküvi.
1kase dövülmüş fındık.
1çaybardağı süt
1paket vanilya

Tarçınlı kat için malzemelerim:
1litre süt.
4kaşık buğday nişastası .
2kaşık un.
1yumurta.
1buçuk subardağı şeker.
Yarım çay kaşığı tarçın

Kırmızı kat için malzemelerim:
3bardak vişne suyu
1bardak şeker.
3kaşık nişasta.

Tatlımızın yapılışı:
Önce bir paket margarini tencerede eritiyoruz daha sonra kakaoyu şekeri vanilyayı ve fındığı eriyen margarinin içine ekleyip iyice karıştırıyoruz daha sonra derin bir kapta kırdığımız büsküvilerin üzerine döküyoruz 1bardak soğuk sütümüzüde ekleyip yavaş yoğuruyoruz ki elimiz yanmasın daha sonra karışımı borcamın içine yayıyoruz

Tarçınlı katımızın yapılışı:
1litre sütümüzü tenceremize alalım içine nişastamızı unumuzu yumurtamızı şekerimizi ekleyip blendırda çırpdıkdan sonra ocağımızda kaynayıncaya kadar pişirelim daha sonra tarçınımızı ve vanilyamızıda ekleip güzelce karıştırdıkdan sonra muhallebemizi kakaolu katımızın üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım

Kırmızı katımızın yapılışı:
3bardak vişne suyunu tenceremize alalım nişastamızı ve şekerimizide ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıp bu muhallebimizide son katımız olarak tatlımızı tamamlıyoruz buzdolabında 2-3saat soğuttukdan sonra hindistan cevizi ve pasta süsüyle süslüyoruz Afiyet olsun

-------------------

Not :Resimleri göremeyen olursa alttaki "Eklenmiş Resmin önizlemesi" kısmındaki resme tıklayarak bakabilirler
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 57
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Saray Sarması

1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hindistan cevizi
Krem şanti
Dövülmüş ceviz
5 tane sade falım sakızı

Yapılışı
Sütü unu ve şekeri hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Fırın tepsisine bol miktarda hindistan cevizi döküp (1cm kalınlığında) hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizine karışmıycak şekilde dökün.2-3 saat bekledikten sonra hazırladığınız krem şantiyi üstüne sürüp 2 saat daha bekletin. Dinlenmiş olan tatlıyı dikdörtgen şekilde kesip içine dövülmüş ceviz ekleyip rulo yapın. Üzerine de ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun.

-------------------

Not :Resimleri göremeyen olursa alttaki "Eklenmiş Resmin önizlemesi" kısmındaki resme tıklayarak bakabilirler
 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 119
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Yaz Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Alt taban için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Arası için;
1 paket kakaolu bisküvi

Üstü için;
3 su bardağı meyve suyu (karışık,vişne veya istediğiniz bir meyve suyu)
3 yemek kaşığı nişasta
İsteğe göre 1 çay bardağı şeker katılabilir.

Hazırlanışı
Önce süt, şeker ve nişasta güzelce karıştırılır ve pişirilir.Küçük boy bir tepsiye dökülür, üzerine bisküviler dizilir. Meyve suyu, nişasta ve şeker(isteğe bağlı) karıştırılarak pişirilir ve bisküvilerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra buzdolabında 2 saat bekletilir. Afiyet olsun.

-------------------

Not :Resimleri göremeyen olursa alttaki "Eklenmiş Resmin önizlemesi" kısmındaki resme tıklayarak bakabilirler
 

Ekli dosyalar

  • 3.jpg
    3.jpg
    90,6 KB · Görüntüleme: 138
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Çikolata soslu meyveli parfe

Malzemeler
2 paket kremşanti
1 su bardagi süt
1.5 pk petibor bisküvi
Sevdiğiniz yaz meyveleri ( ben 2 mürdüm eriği, 1 muz, 1 şeftali ve 1 armut kullandım)
Çikolata sosu
Ceviz yada badem (ben ceviz kullandım)

2 pk krem şantiyi 1 su bardağı sütte koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. İçerisine bisküvilerimizi elimizle ezerek atıyoruz. Daha sonra seçtiğiniz meyveleri küp küp doğrayarak karışıma ilave ediyoruz. Son olarak cevizleri de istediğiniz büyüklükte kırarak parfemize ekliyoruz. Seçtiğiniz kalıba boşaltıp üzerini streçleyerek dondurucuya koyuyoruz. Donunca kalıbı ters çevirerek suya tutun. Tatlıyı suya düşürmemeye dikkat edin kısa sürede kalıptan çıkacaktır.Sonra ister çikolata sos ister meyve sos dökerek tekrar buzluğa koyuyoruz. Sos soğuduğunda tatlımız servise hazır.. Yaz günü son dk misafirlerinize hem serinletici hem çok lezzetli bir ikram olacak. Afiyet olsun...

-------------------

Not :Resimleri göremeyen olursa alttaki "Eklenmiş Resmin önizlemesi" kısmındaki resme tıklayarak bakabilirler
 

Ekli dosyalar

  • 4.jpg
    4.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 55
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


İncirli Sütlü Tatlı

2,5 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 pk. vanilya
1 yemek kaşığı hindistancevizi

Süsleme için:İncir,hindistancevizi,dondurulmuş ahududu

Yapımı
Süt,şeker,nişasta ve hindistancevizini çırpıp ocağa alın muhallebi yapar gibi pişirin.Vanilya koyup karıştırın nemlendirilmiş tart kalıbına dökün soğuyunca buzdalabına alın.İyice donan tatlıyı ters çevirip dilimlenmiş incir,hindistancevizi, ahududu tanesi ile süsleyin.Değişik meyveler kullanılabilir.Afiyet Olsun

-------------------

Not :Resimleri göremeyen olursa alttaki "Eklenmiş Resmin önizlemesi" kısmındaki resme tıklayarak bakabilirler
 

Ekli dosyalar

  • 5.jpg
    5.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 625

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ameeeennnn Allahımmmmmşu tatlıların güzelliğine bakıııınnnn:catalbicak:hepside birbirinden lezzetli görünüyor kızlar ellerinize sağlık cancezlerim süpersiniz:elif::elif::elif::elif::elif:
Ama şimdi ben çok kararsız kaldım yaaaaa:sinirli::sinirli:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
:elif:Resimleri göremeyenler için ekstradan kenara eklenti olarak ekledim her tarifin sol altındaki küçük resime tıklayarak bakabilirsiniz :elif:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Anaaaaaaaaaaaaaaammmm başlamışya yarışmaaaaaa

Valla ellerinize sağlık mutfak perileri hepsi bir birinden lezzetli ve harika görünüyor. Arada kaldım yaaaa ama ama :bitter::bitter:

Saray sarması ve çikolatalı parfe'de gidip gelmekteyim aazcık düşüniyim :sevindirikasli:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst