Yaz İçin Saç Tipine Özel Öneriler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yaz İçin Saç Tipine Özel Öneriler

Ünlü Saç Tasarımcısı ve Kuaför Orhan Bademli yaz için saç tiplerine göre bakım önerilerini anlatırken, yüz ve ten rengine uygun bu yaz plajlarda trend olacak saç modellerinin de tüyolarını veriyor…

Saçlarınız yaza hazır mı?
Kadını gösteren saçlarıdır, saçlarının güzelliğidir diyen Orhan Bademli yaza ilişkin saç bakımı ve güzelliği ile ilgili bilgiler vererek bu yazın saç modasına dair açıklamalarda bulundu… Uzun ve bitmeyen bir kışın ardından iple çektiğimiz sıcak ve güneşli günler nihayet geldi. Kışın yorgunluğundan kurtulmak ve tazelenmek için güneş kum ve deniz ile olan özlem bitiyor ve tatile çıkılmaya başlandı bile… Özellikle bayanlar, tatil için önceden hazırlıklara başlar, alışverişler yapılır kilolar verilir, peki onca hazırlığın içinde kadını gösteren ve güzelliğin en önemli tamamlayıcısı olan saçlar yaz’a ve tatile ne kadar hazır?
sac_fd592551-3ed0-464b-9eea-b77bb729f689_2.jpg

Sağlıklı saçların 10 kuralı!
Ünlü saç tasarımcısı ve Kuaför Orhan Bademli, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarırken saçlarımızın yavaş yavaş solduğunun, canlılığını kaybettiğinin ve yıprandığının farkına bile varılmadığımızı söylüyor. Bademli, saçların, yoğun güneş etkisi altında hem gücünü yitirdiğini, hem de parlaklığını ve canlılığını kaybettiğini belirtiyor.
Yaz için saç tipine özel bakım önerileri
Tıpkı güneşe çıkmadan cildimize sürdüğümüz koruyucu kremler, yağlar gibi saçlarımızın da canlılığını yitirmemesi ve göz alıcı şekilde parlaması için koruyucu bir bakıma ihtiyacı vardır. Yaz boyunca güneşin altında güzelliğinizi güvenle yaşayabilmeniz için Bademli, özel olarak geliştirilen, koruma faktörlü, nemlendirici etkisi yüksek briyantin veya daxs türü ürünleri, kremleri kullanmayı tavsiye ediyor. Yaz aylarında özellikle sıcak fön kullanmanın saçı çok yıprattığına değinen Bademli, bunun yerine ıslaklığı havlu ile alınmış saçı soğuk fön ile kurutmak gerektiğini belirtiyor.
sac_4efb6eeb-a48e-4346-b169-7485db8234b6_1.jpg

Orhan Bademli saç tiplerine göre yaza özel bakım önerilerini anlatıyor;
Özellikle ince telli saçlara sahip olanlar; Doğanın nimetlerinden faydalanmak çok önemlidir diyen bademli, doğal ürünler tercih edilmesini tavsiye ediyor ve bu konuda işin uzmanı kişilerden ihtiyaçlara göre tavsiye alınmasını öneriyor.
İnce telli saç tipleri için; saçın dip, orta ve uç boylarına dolgunluk verebilmek adına jöle ve briyantini karıştırıp kullanarak ve soğuk fön tutarak daha hacimli olmasını sağlayabilirsiniz.
Kuru saçlar için; Bademli, ipek özünün saçın onarılmasına yardımcı olduğunu, silikon içeren şampuanlarında saçın yüzeyini tamamen örterek daha az nem kaybına ve parlaklık kazanmasını sağladığını söylüyor. Bademli, yağlı saçlar için; içeriğinde tenside olan ve bitki özlü şampuanları öneriyor.
sac_bd5e01ea-6553-45af-a44a-8057fb263b81_3.jpg

Kepek sorunu olanlar için ise; octopirox maddesi içeren şampuanları öneren Bademli, bu maddenin saç diplerinde oluşan yağ tabakasının azalmasını sağlayarak kepek oluşumunu engellediğini belirtiyor. Ayrıca salik asit içeren şampuanlarında, sürekli hale gelmiş kepek problemiyle baş etmede oldukça etkili olduğunu sözlerine ekliyor. Özellikle yaz aylarında güneşin etkisi ile boyalı saçlarda renk kaybı ve solmalar olduğunu bunun içinde boyalı saçlar için üretilmiş olan şampuanların tercih edilmesini vurgulayan Bademli; içeriğinde ethylhexyl methoxycinnamete UV-filtresi bulunan şampuanların tercih edilmesini tavsiye ediyor.

Yüz ve teninize uygun yazın trendi olacak saçlara özel tüyolar...
Birimizde çok güzel duran bir saç modeli, diğerimize hiç yakışmayabilir. O yüzden bir ünlüde, ya da herhangi bir kadında saçı beğenip kendinize aynen uygulamaya çalışmamak en doğrusudur. Saçınızın güzel görünmesini istiyorsanız, öncelikle kendinizi ve saçlarınızı çok iyi tanımanız gerekiyor. Renk, saçın güzelliğini vurgulayan en önemli etken, tatlı bir saç rengine hiçbir kadın karşı koyamaz. Cilt tonu ve yüz ifadesini belirleyen yine saç rengidir. Her cilt tonu ve kişisel tercihe göre ayrı bir saç boyası üretilmiştir.
sac_293393d3-a521-431f-a2d5-3eeb94451fb4_1.jpg

Sağlıklı saçların 10 kuralı!
Sizin için en mükemmel saç rengi, ten renginiz ve gözlerinizle uyumlu olandır. En uyumlu olanını ararken, doğallığınızla bütünleşen tonu bulmak için çocukluğunuzdaki fotoğraflarınıza bakmanız gerekir. Çocukluğunuzdaki en doğal ve en masum halinizi tamamlayan saç renginiz sizin için en uygun tercih olacaktır. Ten ve göz renginizle uyumlu saç renkleri, gizli dalgalanmalarla hareketlendirilmiş saç kesimleri ile size canlı ve trend bir görünüm sahibi olmanızı sağlayacaktır. Yumuşak ve feminen bir yüze sahipseniz, yazın enerjisine ve ritmine uyum sağlamak için asimetrik kesilmiş bir saç modeliyle hem cesur olduğunuzu gösterirsiniz, hem de yüzünüzün yumuşak görünümüne hafif bir kadınsılık katarak soft stilinizi dengeleyebilirsiniz. Unutulmamalıdır ki dinamik ve pratik saçlar duyguları ve coşkuları biçimlendirir. Saçlarını kestirmeye cesaret edemeyenler ise yaz sıcağının bastırdığı şu günlerde yüzlerine uygun olan “toplu saçları” tercih etmeleri gerekiyor.
ekolay


 

Anber

Daimi Üye
Katılım
16 Mayıs 2014
Mesajlar
339
Tepki
269
Puan
63
Konum
İst
Ben yazın uzun saça dayanamadım. Biraz kestirdim
Ağır geldi :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst