Yaz hatalarını telafi etmenin 10 yolu

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Denizin ve güneşin güzelliğinize düşürdüğü gölgeyi bu küçük hilelerle dağıtın...

attachment.php


1- Portakal renginden kurtulun

Karamel rengi gölgeleriniz turuncuya mı dönüyor? Hemen kuaförünüzü suçlamayın. "Güneş saçtaki pigmentleri kırar." diyor kimyager Mort Westman. Mor renkli bir şampuan ve bakım maskesi saçtaki kırmızı tonları dengeler. Böylece havuç renginden kurtularak Jennifer Aniston'unki gibi muhteşem saç tonlarınızı koruyabilirsiniz.


2- Cildinizi şarj edin

Güneş kolajeni kırarak ciltte sarkmalara neden olur. Cildin gençliğini koruyan fibroblast hücrelerinin çoğalmasına yardımcı olan kremlerle cildinizi tekrar sıkılaştırın. En son kozmetik yenileme tedavilerinden ilham alınarak geliştirilen Shiseido'nun Bio-Performance serisi, cildin kolajen, elastin ve hiyalüronik asit üretme becerisini güçlendiriyor. Böylece, cildiniz daha yumuşak, esnek ve parlak bir görünüme kavuşuyor.


3- Lekelerinizle vedalaşın

Tatilden yüzünüzde yeni çiller ve lekelerle mi döndünüz? New York'tan kozmetik cerrah Charters Boyd, UV ışınlarının pigment hücrelerinin aşırı çalışmasına neden olduğunu söylüyor. Dermalogica'nın aydınlatıcı bakım serisinde yer alan C-12 Concentrate, cildi aydınlatırken oluşabilecek ton farklılıklarını engellemeye de yardımcı oluyor.


4- İzlerinizden kurtulun

Nemli ve sıcak hava akne oluşumunu tetikler. Sculpture'dan Dr. Betül Şengör, akne izlerinde yazın olmamak kaydıyla Fraxel lazer uygulamaları ile Obagi Nu-derma ev bakımlarının birlikte kullanılmasını öneriyor.


5- Tırnaklarınızı yenileyin

Bütün bir yazı mercan rengi tırnaklarla geçirdiyseniz tırnaklarınızın rengi sararmış olabilir. "Ayak tırnakları daha kalın ve geçirgen olduğu için ojeyi emerek lekelenirler." diyor CND'nin kurucu ortağı Jan Arnold. İyi haber: Renk sadece tırnağın üst katmanlarına geçtiği için bir arındırın, törpü yardımıyla kolayca çıkarılabilir.


6- Kızarıklıkları azaltın

Plajdan sonra yüzünüzün kırmızı olmasının tek sebebi güneş olmayabilir. "UV ışınları yanak ve burun üzerindeki kılcal damarların çatlamasına neden olabilir." diyor Dr. Ziya Şaylan. "KTP veya NdYag lazer kılcal damarları gidermede oldukça etkili bir yöntem" diyen Şaylan bir iki seansta sonuç alınabildiğini de ekliyor. Renkli bir losyon ya da pudra da geçici bir süre için kızarıklıklarla savaşabilir.


7- Saçınızı klordan arındırın

"Kate Hudson, Scarlett Johanson ve Uma Thurman gibi sarışın müşterilerimin çok sık havuza girdiklerini hemen anlıyorum çünkü saçları tuhaf bir yeşile dönüyor" diyor saç stilisti David Babaii. Siz de aynı sorunu yaşıyorsanız, birkaç hafta boyunca saçınızı klordan tamamen arındıran bir detoks şampuanı ve saç kremi kullanmayı deneyin.


8- Saçınıza parlaklığını geri verin

Saçınız güneşten kuruyup yıprandıysa keratin bakımıyla tanışın. Ebil Saç Tasarım'da uygulatabileceğiniz 'Brazilian' keratin bakımı, kurumuş ve yıpranmış saçları yeniliyor. Saça yoğun keratin yüklemesi yapılarak ipeksi bir görünüm kazandıran bakım yaklaşık 90 dakika sürüyor ve ortalama dört beş ay bu görünümü koruyor. Saçı düzleştirme özelliği de bulunan bu uygulama kıvırcık saçlarına bir süre için veda etmek isteyenlerin de kurtarıcısı, (ortalama 500 Dolar, Ebil Saç Tasarım 0212257 5570)


9- Yanıkları iyileştirin

Eğer güneşten yandıysanız hemen harekete geçin. "İlk olarak DNA hasarına neden olabilecek enflamasyonu ve ağrıyı azaltmak için bir ağrı kesici alın," diyor New York' tan dermatolog Particia Wexler. Birkaç gün boyunca St. Barth'ınki gibi yanma hissini azaltan aloe vera içeren bir nemlendirici kullanın. Yanıklarınız geçtiğinde alfahidroksi asitli bir peeling ile ölü derilerden arının.


10- Pürüzlerden kurtulun

Dr. Gökhan Okan, aşırı nem ve rutubetin etkisiyle ter bezlerinin tıkanması ve ortaya çıkan isiliğin yazın en sık görülen cilt problemlerinden biri olduğunu söylüyor, isiliğin önlenmesi için aşırı yoğun ve yağlı kremlerden uzak durulmasını öneren Okan, "Gözenekleri tıkamayan su bazlı kremleri tercih edin" diyor. Kısa süreli olarak steroidli veya çinko içeren kremler de uygulayabilirsiniz.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • yaz_hatalari_telafi_200.jpg
    yaz_hatalari_telafi_200.jpg
    5,1 KB · Görüntüleme: 44

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst