Yaz Depresyonunun Belirtileri

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Yaz Depresyonunun Belirtileri

1764.jpg

Psikiyatri Uzmanı Dr. Rabia Ay, genel olarak kış depresyonu olarak tanımlanan mevsimsel duygulanım bozukluğunun, yaz aylarında da "yaz depresyonu" olarak da görülebileceğini söyledi.



Uzmanlar, özellikle yaz aylarında insanların kendilerini mutsuz, bitkin ve yorgun hissetmelerinin sebebinin "yaz depresyonu" belirtisi olabileceğini ifade ediyor. Kimyasal ve genetik dışında bireysel faktörler ile geçmişte yaşadığı bazı olayların şahsın "yaz depresyonu" yaşayabilmesine etken olabileceğini vurgulayan uzmanlar, kişileri sıcak havalara ve güneşe karşı uyarıyor.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Rabia Ay, genel olarak kış depresyonu olarak tanımlanan mevsimsel duygulanım bozukluğunun, yaz aylarında da "yaz depresyonu" olarak da görülebileceğini söyledi. Rabia Ay, yaz depresyonunun, kış depresyonuyla karşılaştırıldığında ender görülen ve farklı belirtilerle ortaya çıkan bir duygulanım bozukluğu olduğunu dile getirdi. Fizyolojik, kimyasal ve genetik dışında bireysel faktörlerin ve kişinin bireysel geçmişinin etkisinin yaz depresyonunun ortaya çıkmasında etken olduğunu belirten Ay, "Geçmişte yaşanılan travmatik bir olayın sebep olduğu depresyon, her yıl aynı dönemlerde tekrar hatırlanarak da mevsimsel depresyona yol açabilir." diye konuştu. Yaşla birlikte mevsimsel duygulanım bozukluklarında artış görülebileceğinin altını çizen Ay, bunun yanı sıra kadınlarda erkeklere oranla mevsimsel duygulanım bozukluklarının 4 kat daha fazla görüldüğünü kaydetti.
Yaz depresyonunun belirtileri Ümitsizlik hali, ilgi ve istek kaybı, anksiyete (endişe, kaygı), uykusuzluk, aşırı hassasiyet, çabuk kızmak, sinirlilik, heyecan, huzursuzluk, sözel ve motor etkinliklerde artış, iştah kaybı, seksüel dürtülerde azalma, intihara yönelik duygu ve düşünceler
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
öyle görünüyo:))ama ben kışın daha çok depresyona giriyorum en azından yazın az giriyorum:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst