Yaz Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yaz+corbasi+1.jpg


ismi yaz corbasi tarfi bana ait umarim beyenilir etsiz ,terbiye yapilmadan kendine has bir lezzet oldu özellikle kizim cok beyendi .

malzeme icin
3 yemek kasigi tereyag
1 kuru sogan
100 gr arpa sehriye
200 gr havuc
1 limonun suyu
1.500 ml su (dilerseniz tavuk suyu kullanabilirsiniz )
tuz karabiber
biraz muskat
bir avuc dogranmis maydanoz

yapilisi




tencereye yagi koyup ,üzerine ince yemeklik dogradiginiz soganlari hafif kavurup üzerine
arpa sehriyeyi ekleyin. bir sürede onunla beraber kavurmaya devam edin .soganlar kahverengi oluncaya kadar beraberce kavurun


üzerine suyu ekleyin tuz karabiber ve muskati bu asamada ekleyin yaklasik orta ayarda 15 dakika kaynatin


15 dakikanin sonunda soyup, kücük küpler halinde dogradiginiz havuclari ekleyin
bir 15 dakika daha kaynatin corbamiz pisince icersine ocaktan indirmeden limonun suyunu ekleyin dogranmis maydonuzu serpistirin 15-20 dakika dinlendirip servise sunun
corbaniza sebze özü ekleyebilirseniz lezzeti daha yogun olacaktir


afiyet olsun. dualara talibim her daim


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
muskatin türkcesine bakmam lazim bende bilmiyorum inan bitterim

aynen sadiyem ben her mevsim yerim sanirim :)
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
Muskat (Küçük Hindistancevizi): Küçük Hindistancevizi de denilen Muskat zeytin büyüklüğünde üzerinde çizgiler bulunan bir cevizdir ve Hindistan cevizi meyvesinden isim benzerliği dışında tamamen farklıdır.

Muskatın Faydaları: Muskat iştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Ağız kokusunu giderir. İdrar ve gaz söktürücüdür. Mide ağrılarını gidermeye yardımcı olur. Mikrop öldürücüdür. Bulantı ve kusmayı önler. Kokusu sinirleri sakinleştirmeye yardımcı olur. Vücudu kuvvetlendirir.

Muskat nasıl kullanılır? Küçük Hindistancevizi çoğunlukla tat ve koku vermek için çeşitli yemek tatlı ve pudinglere katılarak kullanılır. Az miktarda kullanılırsa uyku verici özelliği ile uyku bozukluklarında faydalı olmakla birlikte yüksek dozlarda kullanmak hayal görmeye ve kalp atışlarının hızlanmasına sebep olabileceği için fazla alınması tavsiye edilmez.

(alıntı )

buyur bitterim :huhuu:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tskler denizkizi
ben eklemeden sen eklemissin emegine saglik
ben muskati patates püremde kullaniyorum cok az miktarda,tatlilardada kullaniliyomus bilmiyodum :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst