Yataktaki İdrar Lekesi Nasıl Temizlenir?

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.661
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
nRNn7l.jpg


Yataktaki idrar lekesi her zaman için henüz tazeyken en kolay şekilde temizlenir. Kurumuş idrar lekesinin hem kokusunu hem de lekenin kendisini temizlemek çok daha zor ve yorucu olacaktır. Bu yüzden idrar lekesine anında müdahale etmek çok önemlidir.

Yataktaki İdrar Lekesi Nasıl Giderilir?

İdrar lekesi yatağa geçer geçmez hemen yataktaki lekeli bölgeyi soğuk su ile durulayın. Durulama sonrasında başka bir kovada toz deterjan ya da enzim tozunu iyice köpürtün ve bu su ile yatağa ön ıslatma uygulayın.

Ön ıslatma sonrasında yatağı her zaman temizlediğiniz gibi temizleyin. Temizleme sonrasında bir defa da tuzlu su ile iyice yatağı silin.

Bu işlemler sonucunda yatağın renginde değişme gözlemlerseniz o zaman hemen yatağı amonyak ile iyice silin ve sonrasında bol su ile iyice durulayın. Eğer yatağınızın türü yünlü ya da ipekli ise o zaman kesinlikle amonyak kullanmayın.

Kurumuş İdrar Lekeleri

Eğer yatağın üzerinde eskimiş ve sarı lekeler haline gelmiş olan idrar lekeleri bulunuyor ise o zaman hemen yatağa klor beyazlatıcı uygulayabilirsiniz.

Eskimiş lekelerde beyazlatıcı kullanırken dikkatli olun. Çünkü bazı yatak yüzlerinde beyazlatıcılar hem kahverengi hem de sarı lekelere neden olabilir.

Kurumuş idrar lekelerini temizlemenin en iyi yolu lekeli bölgeleri temiz su ile ıslatıp en az yarım saat kadar bu şekilde beklemelerini sağlayın. Yarım saat sonra lekeli bölgeler zaten ıslak olduğu için üzerlerine deterjan ve beyazlatıcı karışımı hazırlayıp iyice yayarak sürün. Bu noktada yatağınızın türüne uygun olan beyazlatıcı ve deterjan karışımını hazırlama dikkat edin.

Karışımı lekeli bölgeye uyguladıktan sonra bir yarım saat kadar daha bu şekilde lekeleri yumuşatın. Sonrasında her zaman olduğu gibi yıkama ve durulama işlemi uygulayın.

Bazı yataklar beyaz değildir ya da beyaza yakın ancak daha bir koyu renkte olur. Bu gibi yatakları temizlemeden önce mutlaka yatağın görünmeyen bir kısmında beyazlatıcı ve deterjan karışımını deneyin.

Eğer beyazlatıcı yatakta iz yapıyor ise ya da yatağın rengini açıyor ise o zaman mutlaka beyazlatıcı yerine çok sıcak su kullanabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    15,1 KB · Görüntüleme: 45

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst