Yatağını ıslatıyorsa...

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Yatağını ıslatıyorsa...

Altı yaşından küçük pek çok çocuk gündüz çişini tutabilirse de gece kaçırabilir. Yatak ıslatma, erkek çocuklarda kızlardan daha sık görülür. Bazı çocukların mesaneleri gece boyunca biriken çişi tutabilecek kapasitede değildir. Kimi çocukta ise mesane dolduğunda çocuğun uyanmasını sağlayacak sistem tam gelişmiş değildir. Gece çiş kaçırmanın genetik bir yanı olduğu da unutulmamalıdır.

Çocuğunuz gece yatağını ıslatıyorsa kendisinden utanıyor olabilir, kendine verdiği değer azalabilir. Çocuğunuzun kendisi ile ilgili olumsuz düşünceleri ve kaygıları varsa ona destek olmak gerekecektir. Gece çiş kaçırmayı azaltabilmek için anne babaların yapabileceği bazı şeyler var:

* Çocuğunuza gündüzleri çişini bir süre tutmasını söyleyebilirsiniz. Her gün bu süreyi biraz arttırabilirsiniz.
* Çocuğunuzla yatmadan önce konuşarak gece çiş yapması için uyandırabilirsiniz.
* Gündüz aldığı sıvı miktarını arttırarak ve çişini giderek daha uzun süreler tutmasını önererek mesane kapasitesini arttırmasına yardımcı olabilirsiniz.
* Özellikle erkek çocuklar için baba desteği önemli olacaktır.
* Gece yatmadan önce sıvı alımını azaltmasını sağlayabilirsiniz.
* Çocuğunuz da istekliyse gece tuvalete gitmesi için saat kurup başucuna koyabilirsiniz.
* Cezanın işe yaramayacağını aklınızdan çıkarmayın.

Prof.Dr.Yankı Yazgan
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
İlk dönemler gerçekten çok zor oluyor alışana kadar ama biraz sabırla en fazla bir-iki hafta içinde alıştığını göreceksiniz.

Yatağını ıslatmamsı için yatağının üstüne naylon ve alışana kadra kullanmadığınız yada eskimiş temiz bir çarşaf serebilirsiniz.-ayse
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
tamda yarama bastın benım oglum 4 yasında son zamanlarda gece altına kacırıyor ne yapacam bılmıyorum yapmıyordu

Çocukların gece küçük aptesini tutamamaları; küçük aptesini tutamama deyimi genellikle uyku sırasında istemsiz olarak işemek anlamında kullanılır (enüresis). Aynı duruma uyanıkken rastlanması bir işeme bozukluğudur. Bu bozukluk yetişkinlerde vücutsal veya ruhsal bir rahatsızlığın sonucudur; küçük çocuklarda ise üstünde önemle durulması gereken bir sorun değildir.


bilinc altinda bi korkusu vardir belki oglunun,sabirli ol gecicektir bu durum,,,
 
S

Saffarri

Misafir
oglumu birbucuk yasindan beri alistiriyordum. gunduzleri bezlemiyordum sadece gece bezliyodum. ama bi keresinde denedim bezlemedim gece hic altina kacirmadi. sabaha kadar tuttu. suan 2 yasinda ve gece hic altini islatmiyor. gece bidefa kaldirip cisini yaptiriyorum sonra sabaha kadar yapmiyo. hic zorlanmadim bu konuda. Ama tabiki gece cisini kaciranlari biliyorum.Paylasimin icin tesekkurler-hmm
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Gece yatmadan evvel tuvalete götürüp sonrasında bir süre gece yarısı tuvalete kaldırmak çocukta tuvalet eğitiminin devam ettiği anlamına geliyor.
ancak biz daha yolun başındayız gündüz tuvaletimizi alışırsak geceyide atlatırız akıllı oğlumla beraber.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst