Yassi Kadayif-Tas Kadayif-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Bende tecrübelerime dayanarak bir tarif uyguladım.Çok güzel tutan bir hamur oldu. Yassı kadayıf nasıl yapılır,taş kadayıfı hamuru nasıl yapılır gibi soruların googlede fazla bulamayacağınız cevabını ben vermiş oldum böylece.Mutlaka deneyin derim.Tarifim şöyle;

Yassı kadayıf hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz
şerbeti için
2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu
Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz
YASSI KADAYIF YADA TAŞ KADAYIFIN YAPILIŞI
Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.yapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız.
s6000712.jpg
kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız.benim ölçümle 53 tane kadayıf oldu.kadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor.
s6000714.jpg
s6000719.jpg

Pişen taş kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız.
Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafını yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın.İki dakika kadar bekletip çıkarın.takıldığınız yerleri sorabilirsiniz,kolay gelsin…Taş kadayıflarınız hazır afiyet olsun...


ALINTI
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.628
Puan
113
Konum
-
bu taş kadayıf hatay antakya yöresine ait..çok lezzetli görünüyo canım ellerine sağlık..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst