Yaşam Boyu Kalsiyum

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Lynn Grieger

Kalsiyum alımı ne zaman önemlidir? Cevabınız doğduğunuzdan beri ise altın bir yıldız kazandınız. Çoğumuz kemik erimesi sorunu ile karşılaşıncaya kadar kalsiyuma dair düşünmeyiz. Gerçek şu ki, kalisyumun önemini anlamaya başladığımızda çok çok geç olabilir. Yaşam boyu kalsiyum ihtiyacımız hakkında saha çok bilgi için bir seyahata çıkalım.

Bebeklik
Bebek doğduğu zaman, kemikler yumuşak kıkırdağa benzer. (Burun ya da kulak bölgelerinizi gibi düşünün) Ancak yaşamın birinci yılında, bebeğin kemiklerine kalsiyum girişi yaşamının diğer bölümlerinden daha yüksektir. Emzikli bebekler ihtiyaçları olan kalsiyumu anne sütünden alırlar. Bebek mamaları da, bebekler için yeterli olan kalsiyumu içerir.

Çocukluk Dönemi
1-10 yaşları arasındaki çocuklar büyüme döneminde, kemik uzamasını desteklemek ve kemik yoğunluğu için yetişkinlerden daha fazla kalsiyuma ihtiyaç duyar. Süt de çocuklar için diğer yiyecekler kadar iyi bir kalsiyum deposudur ve proteinin sindirimini kolaylaştırır.

Ergenlik Dönemi
Kemiklerinin yüzde 45’i ergenlik döneminde şekillenir. Etrafınızdaki çocukların ergenlik döneminde nasıl boy attığınızı düşünün. 13-14 yaş dönemindeki boy uzaması döneminde mümkün olduğunca süt içmek gerekir. Ne yazık ki süt bu yaş grubunda tercih edilen bir içecek değildir. En çok içilen tatlı içeceklerin bağımlılık yapıcı kalorilerin dışında bir faydası yoktur.

Yetişkin Dönemi
30 yaş civarında kemikler maksimum yoğunluğa ve kuvvete sahiptir. 30’lu yaşalrın ortasından sonra kemik yoğunluğumuz yavaş yavaş azalmaya başlar. Sabah kahvelerinize ya da corn flakeslere koyduğunuz süt yeterli değildir. Bu nedenle çocuklarınıza sütü ve sütlü atıştırmalıkları sevdirin. Bu onların çocukluktan yetişkinliğe kadar gereken kalsiyumu almalarını sağlar.

Gebelik ve Emzirme Dönemi
Hamile ya da emzikli kadınlar kalsiyumu da içeren multivitaminler almalıdır. Gebelikteki hormonal değişiklikler ve emzirme yiyeceklerdeki kalsiyum emilimini artırır. Süt içmeye devam etmek anne ve bebek için de önemlidir. Kemiklerin ihtiyacı olan kalsiyumun sürekliliği ve kemik sağlığının korunması için önemlidir.

Yaş Kalsiyum Miktarı Günlük Süt Gereksinimi
1-3 yaş 500 mg 2 fincan
4-8 yaş 800 mg 3 fincan
9-18 yaş 1300 mg 4 fincan
19-50 yaş 1000 mg 3 fincan
51+ yaş 1200 mg 4 fincan

Hamile ya da Emzikli Günlük Kalsiyum Miktarı Günlük Süt Gereksinimi
18 yaş arası 1300 mg 4 fincan
19-50 yaş 1000 mg 3 fincan

alıntıdır
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
:aglayan:sütü hic sevmiyorum ne yazikki:aglayan:
kizimda bana cekmis
neler denedim icirebilmek icin
en son sade ve sadece soguk süte alistirmistim
bikere üsütdügünde sütten migdesi bulanip istifra etti o gün bugündür binde bir icer:aglayan:
 
OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
süt bızde kucukken ıcmezmısız annem muzlu sutler neler denermıs
sımdı ıse her rahatsızlıgımda sutlu ekmek yerım
kucukken degerınız bılmeyız ıste :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst