Yara İzlerinin Tedavisi

AishaNa

Yeni Üye
Katılım
29 Eylül 2013
Mesajlar
17
Tepki
15
Puan
3
Konum
•ı Adana •ı
Çeşitli nedenlerden ötürü meydana gelmiş yara izleri çoğu zaman kalıcıdır ve özellikle görünen bir bölge de ortaya çıktıysa hastanın psikolojisini kendine olan öz güvenine zarar verebilir. Ayrıca yara izlerinin tedavisi eskiden çokta mümkün değildi. Ancak tıp ilerledikçe estetik cerrahlar bu soruna da çözüm buldular ve artık en az zararla problemli bölgeye müdahale etmeye başladılar. Yara izine ilk oluştuğu andaki müdahale son derece önemlidir. Yaralı bölgenin iyice temizlenmesi ve her türlü bakteriden arındırılması gerekir. Ardından plastik cerrahi devreye girer.

Bıçak jilet cam falçata ve acil cerrahi müdahale gerektiren olayların ardından meydana gelen yaralar minimum iz bırakma amacı güdülerek tedavi edilir estetik cerrahi müdahale uygulanır. Estetik dikişler kullanılarak yaralı bölge dikilir ve ardından gözetim süreci başlar. En az müdahale aşaması kadar gözleme aşaması da önemlidir. Tedavilerin başlama süresi hastaya göre ayarlanır. Bazı hastalarda tedaviye hemen başlanabilirken bazı hastalarda yaran olgunlaşma süresi kadar ki takriben altı ay beklemek gerekir.

BENİM ÖNERİM..!
Küçükken bende arkadaşımın yanlışlıkla yaptığı bir jilet izi vardı.İz yeni olduğundan Bepanthene Plus kremiyle iz 1 ayda kayboldu.10 veya 20 yıllık izler cerrah gerektirir.

Başka bir öneri..!
Balmumu ve zeytinyağı.Aktarlarda satılan bal mumunu zeytinyağı ile eritip yara olan bölgeye sarıp en az 15 saat bekletmelisiniz(bana kalırsa uyuyun).Düzenli kullanımda annemin elinde bulunan yanık lekesini %83 götürdü.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst