Yaprak Sarma-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
33.jpg


MALZEMELER:

150 g yaprak
1 soğan
100 g dana+koyun kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 havuç
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 su bardağı kemik suyu

Nane
Tuz,Karabiber
Terbiye Malzemesi
1 yumurta
½ yemek kaşığı un
50 g erimiş tereyağı
½ su bardağı kemik suyu

HAZIRLANIŞI:

Yaprakları ılık suda yıkayıp, iyice sıkın. Saplarını koparın. Kıymayla pirinç, ince kıyılmış maydanoz ile dereotu, nane, rende soğan, karabiber ve tuzu 3-4 dakika kavurun.
İçi yaprakların içine koyun, iki tarafı kapalı rulo şeklinde sarın, tencereye dizin, üzerine küp doğranmış bir havucu serpiştirin, kemik suyunu ilave edin. Üstüne önce bir tabak sonra da kapağı kapatıp 20 dakika kaynatın.
Terbiye malzemelerini iyice karıştırın, yemeğin suyuna ılıtarak yavaş yavaş ilave edin, 1-2 dakika pişirdikten sonra servis yapın
 

mes32

Daimi Üye
Katılım
28 Kasım 2011
Mesajlar
1.315
Tepki
1.200
Puan
113
Yaş
35
Konum
ısparta
Bugün bende sardım afiyetle yedim ımmmm...ellerine sağlık canım...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst