Yalnızlık insanı hasta eder!

birsam

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.250
Tepki
991
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul


Yalnızlık uyarıcı bir işaret, acı çekmek gibi; müdahale edilmezse geçmeyecek ve daha da kötüleyecek bir sancı...

Yalnız hissetmek sizi hasta edebilir. Doktorlar kardiyovasküler problemlerin, viral enfeksiyonların ve yüksek moralin yalnızlıkla ilişkili olabileceğini uzun zamandır biliyor; bilmedikleri bu duygunun nasıl olup da hastalıklara sebep olduğu. Genome Biology’de yayınlanan bir makaleye göre, yalnızlık vücutlarımızın çekirdeğini, genlerimizi etkiliyor.

Araştırmalara göre, yalnızlık glukoneojenez (proteinlerden glikoz ve glikojen yapımı sağlayan ve insülin etkisini antagonize eden steroid yapısındaki hormonların ortak adı) alıcılarını duyarsızlaştırıyor, bağışıklık sistemi kontrolünü ve stresle ilişkili bir hormon olan kortizolün enfeksiyon giderici etkilerini kesiyor. Bastırılmış kortizol, yalnızlığın bilinen etkileriyle uyum sağlıyor ve tedavi için potansiyel bir hedef temin ediyor.

araştırmaları yapanlardan birisi olan Chicago Üniversitesi’nde Psikoloji Uzmanı John Cacioppo’a göre, yalnızlık uyarıcı bir işaret, fiziksel acı gibi. “Bağlantısızlığın sebep olduğu kötü hissetme sürecinin bu ilk aşaması insan olmanın bir sonucu” diyor, “ diğer insanları önemsememiz ve bağ, iletişimimiz koptuğunda onlarla yeniden bağlanmayı istememizi sağlıyor.”
 
G

guzelcem

Misafir
ALLAHIM cümlemizi ve bizleride dünya da ve ahiretde de yalnız bırakmasın.... emeğine sağlık canısı.
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
allahıma şükür yalnız değilim
çocuklarım var gidebildiğim bir kaç arkadaşım
anam babam kardeşim var gidip geldiğim
dolaşıp gezebileceğim mekanlar
rabbime şükür
ama eşimin yengesi bayağı hasta kafadan oda yalnızlıktan
ne gardaşlarına gider nede onlar gelir
bi arkadaşı var o da kendisi gibi
hastalıktan bana zarar vermek istiyor ama tınlayan kim :dil:
 
OP
birsam

birsam

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.250
Tepki
991
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
istanbula ilk geldiğimde bende çok yalnız kalmıştım ve depresyona girdim nerdeyse.hakketten de ALLAH kimseyi yalnız bırakmasın
 

nurci

Daimi Üye
Katılım
7 Aralık 2009
Mesajlar
588
Tepki
516
Puan
93
Konum
istanbul
Bende İstanbula geldiğimden beri kurtulamıyorum bu yalnızlık duygusundan. Eskindende ara ara hissederdim ama bu kadar yoğun değildi. Helede son bir kaç gündür fiziksel olarak hastalanmama neden oluyor. Fiziksel rahatsızlığımın yalnızlıktan kaynakladığını hissedebiliyorum. Ama bir çözüm bulamıyorum.
 

nesrin toker

Yeni Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
6
Tepki
11
Puan
3
Konum
şırnak
arkadaşlar ,yalnızlık, hissetmekle alakalı bir duygudur.insan kalabalıklar içinde bile kendilerini yapayalnız hissedebilirler.fiziksel yalnılıklar gelip geçer,eğer ruhsal yalnızlık varsa şifası biraz zaman alır. çünki bu yalnızlık seçici olmakla veya doğrucu olmakla alakalı bir şeydir. eşi olduğu halde kendini yalnız hisseden sayısız insanlar görüyorum,birbirlerinin varlıklarını farketmeden ilgisiz bilgisiz sevgisiz vede mutsuz yaşayıp gidiyorlar? buna yaşamak denirse tabi.ama gerçekten,çatının altında yapayalnız yaşanıyorsa ,bu çok fazla diğeri kadar yıkmaz zorlamaz, çünki dilersen o an yanına davet edebileceğin veya gidebileceğin bir yer ,veya birileri vardır. sana hiç faydası olmayan insanların senin ruhsal psikoloji dengeni aşağıya çekmesine asla izin vermeyeceğiz .bunca toplumsal problemlerimiz varken kıytırık konuları problemden sayıp bunalıma girmek lükstür!!! hadi bizi aşağıya çeken lüzumsuz duygulardan arınıp dimdik duralım!!! çünki milletçe bizim güçsüz içi boşalmış bir millet haline gelmemizi isteyenler var UNUTMAYALIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst