Yalancı Kumpir

Tepki
64
1-2 kilo patates
1 tane gögüs (kuşbaşı doğranacak
1 çorba kasesi kadar bezelye
yaım çorba kasesi kadar havuç haşlanmış (isterseniz bunların yerine 1 kutu garnitür de kullanabilirsiniz)
kaşar rendesi tuz

YAPILIŞI

patetesleri haşlayıp püre yapın borcama koyun kuşbaşı göğüsü tavada soteleyip pürenin üstüne dökün haşlanmış havuç ve bezelyeyi de ilave edip
fırında 20 dakika kadar hafif pişirin en son kaşar rendesini döküp eriyene kadar bekletin

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
ay bu ne güzel tarif böyle.haşnamış patetesler arttığı zaman ben hep püre yapar dolaba koyardım börekte kullanırım diye ama artık bu şekilde de değerlendiririm.ben fazla yemek bilmem ne iyi oldu çok teşekkürler.tavuk ve bezelye de yakışır yani ya kaşara ne demeli

OP
süslü
Tepki
64
ay bu ne güzel tarif böyle.haşnamış patetesler arttığı zaman ben hep püre yapar dolaba koyardım börekte kullanırım diye ama artık bu şekilde de değerlendiririm.ben fazla yemek bilmem ne iyi oldu çok teşekkürler.tavuk ve bezelye de yakışır yani ya kaşara ne demeli

gerçekten harika bir lezzet benim çocuklar kumpiri çok seviyor geçen gün bir yerde yedik şimdi sık sık yaptırıyorlar mesela hanımlar günlerinde bile yapabilir
denersen çok beğenirsin şimdiden afiyet olsun canım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar