incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
*2 su bardağı köftelik bulgur,
*2 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
*1 adet yumurta akı,
* 200 gr kıyma
* 1 adet orta boy soğan,
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü,( arzuya göre)
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık( arzuya göre)
*1 çorba kaşığı salça,
* tuz, karabiber, pulbiber
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1. Öncelikle bulgurumuzu iki bardak sıcak su ile ağzı kapalı bir kapta yumuşamaya bırakalım.
2. Bulgurumuz yumuşamak üzere beklerken, soğanı ve dolamlık fıstıkları bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilavesi ile kavurun.
3.Soağnların üstüne kıymayı, salçayı, tüm baharatları da ekleyerek kavurmaya devam edin. En son kuş üzümünü de katarak, bir kenara alın.
4. Yumuşayan bulgurumuzun içine haşlanmış patatesleri, sıvıyağı, yumurta akını ve tuzunu katarak iyice yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına yada kelepçeli bir kalıba bastırarak yayın,
6. Yaydığınız hamurun üzerine kıymalı için yayın,
7. Ayırdığınız ikinci hamur parçasını kaymalı için üstüne kapatın ve bir adet yumurta sarısını üzerine sürerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8. Hafif ılıkken istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI
*2 su bardağı köftelik bulgur,
*2 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
*1 adet yumurta akı,
* 200 gr kıyma
* 1 adet orta boy soğan,
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü,( arzuya göre)
*1 çorba kaşığı dolmalık fıstık( arzuya göre)
*1 çorba kaşığı salça,
* tuz, karabiber, pulbiber
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1. Öncelikle bulgurumuzu iki bardak sıcak su ile ağzı kapalı bir kapta yumuşamaya bırakalım.
2. Bulgurumuz yumuşamak üzere beklerken, soğanı ve dolamlık fıstıkları bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilavesi ile kavurun.
3.Soağnların üstüne kıymayı, salçayı, tüm baharatları da ekleyerek kavurmaya devam edin. En son kuş üzümünü de katarak, bir kenara alın.
4. Yumuşayan bulgurumuzun içine haşlanmış patatesleri, sıvıyağı, yumurta akını ve tuzunu katarak iyice yoğurun.
5. Yoğurduğunuz hamuru ikiye ayırın. Bir parçasını yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına yada kelepçeli bir kalıba bastırarak yayın,
6. Yaydığınız hamurun üzerine kıymalı için yayın,
7. Ayırdığınız ikinci hamur parçasını kaymalı için üstüne kapatın ve bir adet yumurta sarısını üzerine sürerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
8. Hafif ılıkken istediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun.
ALINTI