Yağlı Turşu (Çabuk Turşu) - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Cabuk+Tursu2.jpg


Malzemeler:

- 1 kg. üçburun biberi (Balıkkesir biberi de denen, ince kabuklu, alt kısmı sivri değil, üç parça halinde küt burunlu, bir çeşit çarliston biber.)
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 10-12 adet sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı: Yağ, sirke, su ve tuz yayvan bir tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohum yatakları alınan biberler 5-6'lı gruplar halinde kaynayan karışıma atılır. Ara-sıra maşa ile biberlerin üstlerine bastırılarak içlerine kadar karışımın tesir etmesi sağlanır. Biberlerin renkleri yeşilden sarıya dönene dek kaynatılarak bir borcama alınır. Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine ayıklanmış maydanozlar serpiştirilir. Hala kaynamakta olan (ve suyu bayağı azalmış olan) karışımın içerisine halka halka doğranmış sarımsaklar atılarak 2-3 dakika daha kaynatılır ve suyu ile beraber biberlerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. İnanın yazması, yapmasından daha uzun sürdü, yapımı ile lezzeti arasında ters orantı olan harika bir lezzet...

ALINTI
Cabuk+Tursu1.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sadiyem tadi nasil
tavsiye ediyomusun canim benim
hülyam denedinmi bu tursuyu merak etdimde?
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
ben bunu yapıyomuşumda haberim yokmuş
uyduruk şeyleri çok severim
heleki konu sebzeyse:cikolata:
ben sabah yapıp akşam yiyorum yanlız :kahkaha:
demek bekletsem daha süper olacak
denicem:sirin:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst