Yağlarınıza savaş açın!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
748420087715.jpg


Yağlarınıza savaş açın!

Nerede olurlarsa olsunlar, her kadının tek dileği yağlardan kurtulmak. Oysa yağların depolandığı bölge sandığınızdan çok daha önemli... Bu sayede hem altında yatabilecek olası sağlık sorununu öğrenebilir, hem de onlardan kurtulmak için daha akıllıca adımlar atabilirsiniz

Karnınızda, belinizin yanlarında ya da kalçalarınızda... Hemen hemen tüm kadınların yediği her fazla lokmanın, direkt olarak oraya gittiğini düşündüğü bir bölgesi var. Kadınlar, bu durumun genetik yapıları sonucu geliştiğine inanıyor ve üzerinde fazla düşünmüyorlar. Oysa endokrinoloji uzmanları, yağların depolandığı bölgenin aslında genel sağlık durumumuz hakkında gizli bilgiler verebileceğini iddia ediyor. Üstelik bu yağların oraya depolanmasına yol açan sebebi öğrenerek onlarla daha kolay savaşmanız da mümkün. Cosmopolitan dergisinden Elif Nazlı Duran; yağların en fazla depolandığı bölgeleri, buna yol açan sebepleri ve en etkin savaşma tekniklerini derledi...

KALÇALAR VE BACAKLAR
Bu bölgede biriken yağlar öncelikle biraz hareketsiz bir yaşam sürdürdüğünüzü ve masa başı bir iş yaptığınızı anlatıyor. Uzun süre oturan kişilerde lenfatik sistem çok aktif şekilde çalışamıyor ve yağlı toksinleri bölgeden uzaklaştıramıyor. Ayrıca yapılan araştırmalara göre, psikolojik olarak stres altında olan kadınlar; dengeli beslenseler, hatta egzersiz yapsalar bile, bu bölgelerinin kalınlaşmasına engel olamayabiliyor.

NASIL SAVAŞMALI?: İşyerindeki öğle molasında hemen en yakın kafe ya da restorana koşmak yerine vaktinizin yarısını biraz yürümek için harcamayı deneyin. Bu sayede hem biraz hareket edecek, hem de stresten arınmış olacaksınız. Uzmanların ikinci önerisi; buradaki kan dolaşımını hızlandırmak için bir şeyler yapmanız. Neler mi? Günde en az bir litre su için, bir vücut fırçası alınve her akşam duşta problemli bölgeleri yavaş yavaş fırçalayın. Ve biriken toksinleri atmanıza yardımcı olacak lenf drenaj masajı yaptırın.

KARIN BÖLGESİ
Ne yazık ki kadınların en kolay yağ depoladıkları bölgelerin başında karın geliyor. Bunun en önemli sebebiyse elbette ös****** hormonu. Ös******, yağ depolanmasını kolaylaştıran enzimleri aktive ediyor ve siz egzersiz, diyet yapsanız bile karın bölgenizdeki problemlerden kurtulmak pek de kolay olmuyor. Yapılan araştırmalara göre, ös****** içeren kombine doğum kontrol hapları da sorunu, baş edilmesi daha zor hale getirebiliyor. Ayrıca sürekli inip çıkan kan şekeri de karında biriken yağların baş sorumluları arasında.

NASIL SAVAŞMALI: Kan şekerinizi dengeleyerek işe başlayabilirsiniz. Bunun için mutlaka güne, tam buğday ekmeği, yumurta, zeytin, peynir ve yeşilliklerden oluşan sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın. Abur cubur tüm yiyecekleri hayatınızdan çıkarın ve bunların yerine ceviz, fındık, incir gibi sağlıklı besinler tüketin. Bunları yapmanıza rağmen karnınız günden güne büyüyorsa, bir kontrolden geçmeniz şart. Çünkü karındaki inatçı yağlar; şeker hastalığı, tansiyon ve kalp sorunlarının erken bir habercisi olabiliyor.

KOLLAR
İşte savaşmanın en zor olduğu bölgelerden biri. Kollardaki yağlanmanın sebebi çoğu zaman genler oluyor ve spor ile diyet pek işe yaramıyor. Ancak sporun işe yaramamasının önemli bir sebebi de, çoğu zaman bu bölgeyi etkileyecek fazla egzersiz yapmamamız.

NASIL SAVAŞMALI: Kötü yani doymuş yağları hayatınızdan çıkararak savaşa başlayabilirsiniz. Bunların yerine zeytinyağı ve fındık yağını tercih edin, bol bol omega 3 içeren balıklardan yiyin. Bu bölgeyi çalıştıran birkaç egzersiz öğrenin ve bunları her gün birer dambıl ya da içine su doldurduğunuz küçük su şişelerini kullanarak aksatmadan yapın.

GÖĞÜSLER
Evet, bazen yağlar göğüslerde de depolanıyor. Çok sık olarak rastlanmasa da yağların göğüslerde birikmesi karaciğerde bir sorun olduğunu ve kişinin çok fazla sigara içip alkol aldığını gösteriyor.

NASIL SAVAŞMALI: Elbette sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durarak! Unutmayın ki, aşırı alkol bünyenize verdiği birçok zararın yanında ****bolizmanızı da yavaşlatır ve kilo almanıza yol açar. Sigaranın zararlarından bahsetmiyoruz bile.


Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst