Yağlardan Kurtulmak İstiyoruz Ama…

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Yağlardan Kurtulmak İstiyoruz Ama…

Vücuttaki yağlar deyince hepimizin tüyleri diken diken oluyor, ama iş yüz bölgesindeki yağlara gelince bir durmak gerekiyor çünkü yüzün daha genç ya da yaşlı görünmesi bu yağların varlığına bağlı..



Evet, vücudumuzdaki yağları sevmiyoruz ama yüzümüzdekileri sevmek gerekiyor çünkü onlar bizi daha genç gösteriyor. Yani yaş ilerledikçe yüzümüzde yağ olması, dolgun göstermesi açısından istenilen bir şey. Sürekli egzersiz yapıp diyet yapmak kilo kaybına tabii ki yol açıyor ama aynı zamanda yüzün de küçülmesine, bazı yüz tiplerinde "çökmesine" neden oluyor. Bu durumda hafif balıketi olanlar yaşlanma sürecinin etkilerini yaşamada bir adım geriden geliyor ince yüzlülere oranla . çünkü yağ kırışıklıkları dolduruyor. Tabii yağ derken aşırı olanından bahsetmiyoruz . örneğin çene kemiği çevresindeki fazla yağlar yüzü olduğundan yaşlı gösteriyor. Yüze volüm verecek kadar olanı ideali.

40'lı yaşlar ile birlikte yüzdeki yağ azalmaya ve aşağı doğru inmeye başlıyor, bu da gerginlik kaybı, volüm kaybı ile eş anlamda . örneğin bir bebeğin yüzünü düşünün; yuvarlak ve gergin, yüzün her bölgesine eşit olarak dağıtılmış bir yağ oranı mevcut. 20'li yaşların sonuna gelindiğinde yüzdeki yağlar biraz aşağı doğru ilerlemeye başlıyor ancak gözle görülür oranda değil. 30'larda ise kaybedilen yağ oranı artıyor, bu da yüzün oval ya da kalp şeklini almasına yol açıyor. Yüzün çene kısmı darlaşıyor, yanaklar daha belirgin ve dolgun duruyor. 40'lı yaşlarda bu oran artıyor, yüzün orta kısmı aşağı doğru sarkmaya başlıyor. 50'lerde ise kaybedilen yağ oldukça yüksek. Yüzün şekli ters bir üçgen ya da kare şeklini anımsatıyor.

Yani istenilen, yağ kaybedilmesi söz konusu olduğunda, yüzden değil de vücuttaki yağlardan kaybetmek. Tabii ki vücudumuza 'şurdakiler gitsin, burdakiler dursun' gibi komutlar veremiyoruz, o zaman da yapılabilecek şey cilt için sağlıklı olduğu bilinen bu gıdaları dietimize eklemek:

Kırmızı biber - betakaroten içerir.

Pişmemiş yani çiğ gıdalar

Omega-3 zengini somon balığı

Peki yüzdeki fazla yağdan şikayeti olanlar ne yapabilir?

Tuzu Azaltmak: Ne kadar çok tuz tüketirsek yüz ve vücudumuz o kadar çok su tutar, yüzdeki bazı şişkinliklerin sebebi bile aşırı tuz tüketimi olabilir.

Daha çok Su İçmek: Doktorlar tarafından söylenen ideal miktar günde 8 bardak : hem toksinleri atmak hem de vücutta biriken yağlaran kurtulmak için.

Liposuction: Bahsettiğimiz yüz için olanı. Diet ve spor ile çene altındaki sarkık yağlardan kurtulmak mümkün olmayabilir. Doktor tavsiyesi doğrultusunda burdaki fazla yağın alınması ya da alternatif yöntemler denenebilinir.

Yaş ilerlemesi sonucu yüzde aşağı doğru kayan yağı geri koymanın bir yolu 'dolgu' lar. Anında gözle görülür düzelme sağlıyorlar ancak çok uzun ömürlü değilller, belirli aralıklarla yenilenmeleri gerekiyor. Yanaklar, çene kemiği ve çene çevresinde kullanılıyor.

Diğer bir yol ise kişinin kendi yağının alınıp, ihtiyaç olan yere geri enjekte edilmesi. Uzun süre kalıcılığını koruyan bir yöntem. Gözaltı, dudak çevresi mimik çizgileri, kaş arasındaki derin çizgiler, dudak, yanak, çene çevresi ve kaşların üstüne uygulanabiliyor. Kişinin kendi yağı kullanıldığı için herhangi bir alerji riski yok. Uygulama sonrası şişlik olabiliyor- özellikle de büyük miktarda enjekte edilmişse iyileşmesi birkaç hafta alabiliyor. Ancak ufak miktarda yapılan enjeksiyonlar 1-2 hafta içersinde tamamen düzeliyor. Etkileri konusunda doktorunuz daha net bilgiler de verecektir.

Tabii ki altını çzimek gerekiyor ki kime hangi tür tedavinin uygulanacağına bu işin uzmanı doktor karar veriyor. Cilt yapısı, yaş, hastanın isteği gibi faktörleri göz önüne alarak karar verecek olan uzman, sizin için idealinin ne olduğuna en iyi karar verebilecek kişi.
Womenist
 
H

Hera

Misafir
GüzeL BiLgiLer canım sağoL Ben gayet memnun ve mutLuyum yanakLarımın doLgunLuğundan spor yaptığım için hep Kan PomPaLanıyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst