incitanemtuana
Daimi Üye
- 1/2 bardak un
- 1/4 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi kabartma tozu
- 1/2 bardak ince cekilmis firinlanmis ceviz
- 1 bardak seker
- 2 yumurta
- 2 yumurta aki
- 1 tatli kasigi vanilya
- 1 bardak taze veya donmus yabanmersini
- Arzu edilirse uzerine serpmek icin pudra sekeri
Yabanmersinlerini bir tatli kasigi unla karistirin. Kek hamuruna katip, soyle bir karistirin. Hamuru onceden hazirladiginiz kek kalibina dokun. Uzerini duzleyip 40-45 dakika ya da ortasina sapladiginiz kurdan temiz cikana kadar pisirin. Kaliptan cikarmadan 10 15 dakika sogutun. Arzu ederseniz, uzerine pudra sekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.
Yuvarlak kalipta yapildiginda bu kekten 12 dilim cikiyor. Healthy Cooking dergisinin iddiasina gore her dilimde 54 kalori ve 1 g yag varmis. Bakingsheet blogunun yazari cevizdeki yagdan oturu bu bilginin dogru olamayacagi kanisinda. Onun hesaplarina gore dilim basi 134 kalori ve 4-5 g yag ile, bu kek yine de oldukca zararsiz bir tatli.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ALINTI
