Yabanmersini ve Cevizli Kek - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
  • 1/2 bardak un
  • 1/4 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1/2 bardak ince cekilmis firinlanmis ceviz
  • 1 bardak seker
  • 2 yumurta
  • 2 yumurta aki
  • 1 tatli kasigi vanilya
  • 1 bardak taze veya donmus yabanmersini
  • Arzu edilirse uzerine serpmek icin pudra sekeri
Firinin 190C ye isitin. 23 cmlik kek kalibini yaglayip unlayin. (Ben dortgen ekmek kalibimda yaptim.) Kucuk bir kaseye un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Daha buyuk bir kasede ceviz, seker ve bir yumurtayi cirpin, sonra buna diger yumurta ve yumurta aklarini da teker teker ilave edip, bir yandan cirparak karisimi puruzsuz hale getirin. Vanilyayi da ekledikten sonra karisim biraz koyulasincaya kadar 1-2 dakika cirpmaya devam edin. Mikserinizin devrini dusurun, unu dusuk hizda ekleyin.

Yabanmersinlerini bir tatli kasigi unla karistirin. Kek hamuruna katip, soyle bir karistirin. Hamuru onceden hazirladiginiz kek kalibina dokun. Uzerini duzleyip 40-45 dakika ya da ortasina sapladiginiz kurdan temiz cikana kadar pisirin. Kaliptan cikarmadan 10 15 dakika sogutun. Arzu ederseniz, uzerine pudra sekeri eleyerek servis yapabilirsiniz.

Yuvarlak kalipta yapildiginda bu kekten 12 dilim cikiyor. Healthy Cooking dergisinin iddiasina gore her dilimde 54 kalori ve 1 g yag varmis. Bakingsheet blogunun yazari cevizdeki yagdan oturu bu bilginin dogru olamayacagi kanisinda. Onun hesaplarina gore dilim basi 134 kalori ve 4-5 g yag ile, bu kek yine de oldukca zararsiz bir tatli.






ALINTI
IMG_3828.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst