Winamp'ta Neler Yapılır ?

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
38
Konum
Çıkmaz Sokak
1-SAYDAM WİNAMP
Arkadaşlar biliyosunuz ki winamp en çok tutulan müzik programı winamp.Üretici firma NULLSOFT,diyeceksiniz ki ne alaka?Peki winampı açıp nullsaoft yazınca ne oluyor?Winamp bass a göre saydamlaşıyor.Peki nası olcak bu iş;
1-müziği açıyoruz
2-Normal msn de chat yaparmış gibi null yazıyoruz.
3-Sonra pencere açılıyor boşluk tuşuna basıp sonra esc ile kapatıyoruz.
4-Sonra yine L tuşuna basıp sonra yine esc
5-En son olarak soft yazıyoruz ve;

ads305zdg4.png


-kafa sallayan lama'lar
1. Winamp 5'i başlatın.
2. Ana pencereyi kenara doğru genişleterek "Beat Visualization" alanının görünmesini sağlayın (ana pencereyi 1,5 katı kadar genişletmeniz yeterli olacaktır).
3. Beat yazısının hemen üzerinde 2 piksel genişliğinde bir elmas simgesi göreceksiniz.
4. Ctrl-alt-shift tuşlarını basılı turun ve farenin sol tuşuyla elmasa tıklayın.
5. Lamalar efekt alanının iki yanında belirir ve Winamp ile müzik dosyalarını çalarken kafa sallayarak müziğe eşlik ederler.

ads305zfh6.png


3-Winamp ritminde klavye ışıkları
Çok ilginç ve kullanıcı bir Winamp Plugin'i olan KeybVis alpha'yı eklentisini vereceğim adresden bilgisayarınıza kolayca kurabilirsiniz ...


şutarafagitti

Bu eklenti Winamp'da çalmış olduğunuz şarkının ritmine göre klavyeniz üzeründe bulunan Caps Look, num lock, Scroll lock, ışıklarının yanıp sönmesini sağlıyor ve bu sayede enteresan görüntüler ortaya çıkıyor...
Eğer winamp'a kurduğunuz bu eklenti çalışmazsa Ana menüde altında bulunan 'Visualization / Select Plug-in bölümünden KeybVis alpha'yı şeçip başlatarak sorunu çözebilirsiniz.

4-Winamp ta şarkı dinlerken sözlerini görün!

Bunun için en başarılı Winamp eklentisi "MiniLyrics"
şutarafagitti

Şarkı çalarken sözler karaokede olduğu gibi şarkıyla senkron bir şekilde hareket ediyor.

BİR KAÇ YARARLI BİLGİ

1) Alt-F tuş kombinasyonu veya sistem menüsü tuşuna sağ fare tuşu ile bir kez tıklamak Winamp ana menüsünü görüntüler. Winamp'ın değil Windows'un menüsünü görüntülemek için sadece ALT+Boşluk tuşları işe yarayacaktır.

2) Bir Internet adresindeki MP3 dosyasını çalmak için Ctrl-Çıkarma veya Ctrl-Çalma tuşlarını kullanabilir, sabit diskinizdeki dosyaları Shift-Çalma tuşuna basarak çağırabilirsiniz. Tüm bir klasörü çalmak istiyorsanız Shift+Çıkarma tuşuna basın.

3) Ctrl'e basılı tutup başa alma tuşuna basarsanız şarkı listesindeki ilk şarkıya dönülür.

4) Durdurma tuşuna basmadan önce elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız ses yavaş yavaş kısılarak şarkı sonlandırılır.

5) Şarkı kontrol tuşlarına fareniz ile tıklamak yerine klavyenizden Z,X,C,V,B tuşlarına basabilirsiniz.

6) Numlock açık olduğunda nümerik klavyedeki tuşları bir çok değişik fonksiyonu gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.

7) Aşağı ve yukarı tuşları kolayca ses şiddeti ayarı yapmanızı sağlar.

8 ) Ctrl-Tab tuş kombinasyonu açık olan WinAmp pencereleri arasında gezinmenizi sağlar. (Ana pencere, EQ ve şarkı listesi pencereleri)

9) Winamp'ın başlık çubuğuna fareniz ile çift tıkla***** Winamp penceresinin küçük bir bar haline gelmesini böylece daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

10) Winamp arabiriminin değişik alanlarına sağ tıkladığınızda değişik fonksiyonları içeren menüler çıkacaktır.

11) Şarkının belirli bir noktasına atlamak için "Ctrl+J" tuş kombinasyonunu, şarkı listesindeki bir şarkıyı çağırmak için ise J tuşunu kullanabilirsiniz.

12) MP3 dosyalarını Windows klasör penceresinden Winamp arabirimine sürükleyip bıraktığınızda şarkı listesi sıfırlanır ve şarkı çalmaya başlar. Bu işlemi gerçekleştirirken elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız dosya şarkı listesine eklenir.

13) Winamp arabirimini kolayca değiştirmek, yani skin seçmek istiyorsanız ALT+S tuşlarına basarak ilgili menüyü görüntüleyebilirsiniz. Skin seçme penceresindeki "Select random skin on play" kutusunu doldurduğunda Winamp sizin için her değişik şarkıda rasgele bir skin seçecektir.

Alıntıdır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst