WhatsApp'ta 'görmedim' dönemi sona erdi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
1415261638462.jpg


WhatsApp'ta 'görmedim' dönemi sona erdi

WhatsApp'a, gönderilen mesajların alıcı tarafından okunduğunu gösteren yeni bir özellik eklendi. Mavi tık olarak tanımlanan özellik kullanıma sunuldu.
Son yılların yükselen trendi olan anında mesajlaşma uygulamaları özellikle mobil cihazlar arasında iletişim sağlamayı amaçlıyor. Facebook tarafından satın alınan, dünya çapında 600 milyonu aşkın kişi tarafından kullanılan ve bu uygulamalar arasında en popüler olanı WhatsApp'a yeni bir özellik eklendi.

WHATSAPP'TAN MAVİ TIK ÖZELLİĞİ

WhatsApp kullanıcıları, artık yolladıkları mesajların alıcı tarafından okunduğunu görebiliyorlar. Bugüne kadar tek tık işareti mesajın gittiği, çift tık işareti ise mesajın karşı tarafa ulaştığı anlamına geliyordu. Yeni eklenen mavi tık (Blue Tick) özelliği ise mesajın kişi tarafından okunduğu anlamına geliyor. Bu sayede WhatsApp'ta 'mesajı görmedim' ya da okumadım' gibi bahanelerin sonu gelmiş oluyor.
BAZI TELEFONLARDA ÇALIŞMIYOR

Uygulamanın 5 Kasım'da güncellenen sürümünde bulunan bu özellik firma tarafından yaygın bir şekilde duyurulmadı. Türkiye'de de kullanıma sunulan bu özellik bazı telefonlarda çalışırken bazılarında çalışmayabiliyor. Bu özelliğin çalışmadığı kullanıcılar gönderilen mesajın üzerine basılı tutarak üst menüde görünen Info işaretine dokunduklarında mesajla ilgili detayları ve mavi tık işaretini görebiliyorlar.

Öte yandan bu özelliği kullanmak için uygulamayı güncellemek de gerekmiyor. Mevcut halinde de okundu onayı görüntülenebiliyor.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Yahu belki gördü ama görmemezlikten gelmek istiyor ne insanların yoluna taş koyuyorsunuz
 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Whats up'ta görmezden gelmelere karşıyım bir kere,
Başka bir derdim surekli profil fotosu değiştiren birisine de gıcık oluyorum,her fotoda gülüyor bir de:lengua:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst