incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler
ALINTI
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
- 4 limon
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 6 taze nane yaprağı
- 1 çay bardağı bal
- 5 su bardağı (1 litre) su
- Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısımlarına girmeden soyun.
- Limonların suyunu sıkın. Balı, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın.
- Limon suyuna, toz zencefili ve mutfak robotundan geçirilen karışımı ilave edip, iyice karıştırın; on dakika kadar bekletin. Karışımı süzün; beş bardak su ilave edip karıştırın.
- C vitamini açısından zengin olan limonla, mideyi rahatlattığı, spazm ve bulantılara iyi geldiği bilinen, aynı zamanda antiseptik özellik gösteren zencefil ve kestane balı ile hazırlanan bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde vücudun direncini artırmasına ve daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur.
- Bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde ılık olarak tüketilmelidir.
ALINTI