Vücut İçin Gerekli Takviyeler

cansupekin

Yeni Üye
Katılım
30 Ekim 2017
Mesajlar
5
Tepki
0
Puan
1
Yaş
39
Konum
istanbul
Multipower %50 Protein Bar Nedir? Avrupa'nın en büyük sporcu gıdası markalarından biri olan Multipower geliştirmiş olduğu yüksek protein ve düşük şeker oranlı protein bar ile birçok sporcunun aradığı protein ihtiyacını giderecektir. Hızlı ve yavaş karışan protein çeşitliliğiyle sürekli protein salınımı sağlar. Ara öğünlerde veya aktivite sonrasında tüketebileceğiniz, yüksek proteine sahip lezzetli bir sporcu gıdasıdır. Düşük şeker (1,5 gr) ve düşük kaloriye (210 kcal)sahip olması sayesinde diyet dönemlerinde kullanıma uygundur.Multipower 50 Protein Bar'ın dikkat çeken özellikleri: - Hızlı ve yavaş salınıma sahip protein içeriği- Protein bar başına 27 gram protein- Düşük şeker ve yağ oranı- Tat

Amino Asit

Aminoasitler proteinlerin yapı taşlarıdır. 22 çeşit aminoasit vardır. Bunlardan 8 adedi elzem aminoasitlerdir. Yani vücudun diğer aminoasitleri kullanarak yapamadığı aminoasitlerdir. Mutlaka dışarıdan alınmalıdırlar.

Bunlar:

Leucine ( Leu ) – lösin

Lysine ( Lys ) – lizin

Isolleucine ( Iso ) – izolösin

Valine ( Val ) – valin

Methioinine ( Met ) — metionin

Phenylalanine ( Phe ) – fenilalanin

Threonin ( Thr ) – treonin

Tryptophan ( Try ) – triptofan

Protein ve aminoasit destekleri ni****** dengesini sağlamak ve kas kütlesini arttırmak , uzun süreli egzersizler sırasında kas kaybını önlemek için önerilmektedir. Sporcuların gereksinimi , spor yapmayanlar için önerilenden fazladır.

Daha iyi bir kas kütlesi oluşturmak için alınan toplam protein miktarı kadar kalitesi de önemlidir. Proteinin içerdiği aminoasit çeşidi ve miktarı ise bu kaliteyi belirler. Özellikle daha zinde bir antrenman için BCAA – dallı zincirli aminoasitler , kan şekerinin regüle olması için arjinin , dayanıklılığı arttırmak- bağışıklığı kuvvetlendirmek için glutaminin yeterli oranda alımı şarttır.

Kimler Kullanmalıdır? Kimler Kullanabilir?

Aminoasit takviyeleri özellikle kaliteli kas gelişimini hedefleyen , antrenmanların daha verimli ve uzun ve iyileşme sürelerinin daha kısa olmasını hedefleyen sporcular için idealdir.

Neden Kullanılmalı?

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanında uygun doz ve çeşitte protein takviyesi kullanılsa bile antrenman sırasında gereksinimin arttığı BCAA , arjinin ve sakatlanmaları engellemek ve en kısa zamanda iyileşmeye yardımcı olan glutamin gibi aminoasit takviyelerini kullanmak önemlidir. aminoasit takviyelerinin sindirimi çok kolay olduğu için antrenmanlarda kas yıkımını (katabolizma) oldukça azaltır ve sonrasında da daha kolay kas kazanmanızı sağlar.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst