Vücudunuz Bakım İster!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Baharın ayak sesleri duyuluyor. Kışın bizi saran etkisi yavaş yavaş dağılacak. Vücudunuzu bahara hazırlamanın tam sırası!

vucut_arindirma.jpg


Buhar Banyosu:

Bedeniniz ilgi ister. Sıcaklık, damarların genişlemesini sağlar. Böylece cilt üzerinde oluşan zararlı maddelerin atılmasını hızlandırır.

Saunaya girdiğinizde, yaklaşık 2 litre su kaybedersiniz. Suyla birlikte bağ dokusundan ve yağ depolarından toksin maddeler çekilir. Bu da cildinizi sıkılaştırır. Sauna esnasında su içmeyin veya vücudunuza krem gibi maddeler sürmeyin. Saunadan sonra dileğiniz kadar su için.

Ev ortamı için üretilen buhar makineleri, mikroskobik su damlacıkları sayesinde, cildin gözeneklerini temizler. Zararlı maddelerin topuklardan da atılabildiğini biliyor muydunuz? Bu yüzden arındırıcı bir ayak banyosu da faydalı olacaktır. Eczanelerden rahatlıkla bulabileceğiniz 1 tatlı kaşığı baz tuzunu, ılık su dolu bir leğende eritin. Ayaklarınızı bu suda yarım saat dinlendirin. Bu arada ayaklarınıza fırçayla masaj yapın. Bu işlemi haftada 2 kere tekrar edin.

Duyularınızın Bakımı:

Eter yağlar, beynimizde duygularımızı yöneten limbik sisteme etki eder. Ardıç, biberiye ve limon çiçeği, ruhunuzu canlandırır. Müge çiçeği size baharın coşkusunu getirecektir. Bunun için vücut losyonlarına veya kokulu mumlara başvurabilirsiniz.

Rezenenin kokusu, vücutta yağ yakıcı maddelerin salgılanmasını arttırıyor. Bunun için bir demet rezene koklamanız veya aktardan yağını almanız yeterli. Kışın kaloriferin üzerine koyacağınız bir paket şekerli vanilya, odanıza dağıldığında doygunluk hissedeceksiniz.

Masaj:

Şifalı otlardan oluşan kompreslerle yapılan masajlar, kan dolaşımını hızlandırır ve beninizi rahatlatır. İçinde zencefil ve turunç bulunan keseleri, buharda ısıtın ve vücudunuzu bu bitkilerle ovun.

Hücreler:

Su içmek, hücrelerin ihtiyacı olan sıvıyı kazandırır. Zehirleri de böbrek üstünden dışarı atar. Her gün 2 litre su içmeniz gerekir. Su yerine soda içmeyin, çünkü fazlası asit yapabilir.


Alıntıdır!
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Evet, özellikle siyah noktalar için birebir:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst