Vücudun Üstünü Şekillendirmek İçin Yüzme

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Soru: Yüzmeyi seviyorum ve şimdi Yaz mevsimi, haftada birkaç defa gidiyorum. Yüzme bana iyi bir kardio çalışması veriyor mu? Peki, şekillenme açısından nasıl?Bello42

Cevap: Bello, yüzme mükemmel bir kardiyovasküler çalışmadır. Ben yüzmeyi seviyorum; benim iyi olduğum tek spordu ve ben daha küçük bir çocukken başladım. Birçoğumuz yüzmez çünkü havuz zamanı bulmak zor. Bu sizin probleminiz olmadığı için yüzebildiğiniz kadar yüzün! Çünkü yüzme bacaklardan çok üst vücuda dayanan bir direnç aktivitesi, üst vücut şekillenmesi için mükemmel. Bütün direnç atletleri arasında en estetik açıdan güzel fiziğe sahip olanlar yüzücüler-kaslı ama etli görünmeyen. Yüzmenin tek dezavantajı bacak kaslarını fazla çalıştırmaması. Problemin iki yönü var. Önce, bacak kaslarımız üst vücut kaslarımızdan daha büyüktür, bu yüzden yüzme toplam kas kütlemizin büyük kısmını çalıştırmıyor. İkinci olarak, yüzmek güç yüklemeyen bir spordur. Bir dizi veya ayak bileğini rehabilite etmek için mükemmeldir, ama kemik yoğunluğunu korumak için mükemmel değildir.

Bello, sizin programınızı belirlemek için haftada iki gün alt vücut direnç egzersizleri yapmanızı öneririm. Eğer bir spor salonuna üyeyseniz, bacak uzatma, kıvırma ve basınç makinelerini kullanın. Eğer evde egzersiz yapıyorsanız, hamleleri yapın ya da ellerinizde dambılları tutarken bacak preslerini yapın. Genel aerobik fitness derecenizi artırmak için ve bacaklarınızı daha çok çalıştırmak için haftada 2–3 kere yürümeyi, koşmayı, paten kaymayı ya da bisiklete binmeyi programınıza eklemeyi deneyin. Çalışmalarınızı daha iyi dağılmış yapacaksınız ve fiziğinizi dengeleyeceksiniz. Eğer bunarlı yaparsanız bir sonraki basamak bir triatlon!



alıntıdır
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
valla yazın bende yüzmeyi seviyorum ama çıkınca ızgara ekmek arası derken denizde yaktıklarımı aynen geri:))))
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst