Volvo V40 Cross Country!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
2013-Volvo-V40-Cross-Country.jpg


Premium C segmentine yeni bir soluk getiren Volvo V40’ın benzersiz özelliklerine, arazi araçlarından ilham alan yetenekler ile kaslı bir görünüm katan Volvo V40 Cross Country, standart V40’a oranla 40 mm daha yüksek olan sürüş pozisyonuyla gerçek bir crossover…
Ulaşılan 5247 adetlik satışla 2012 yılını şirket tarihinin rekoruyla kapatan Volvo Car Türkiye, merakla beklenen yeni Volvo V40’ın da Türkiye’ye gelmesiyle hedeflerini bir kez daha büyüttü. Bir önceki yıla göre yüzde 6.7’lik artışa denk gelen 5600 adetlik bir satış öngörüsüyle 2013 startını alan Volvo; yeni Volvo V40, V40 R-Design ve V40 Cross Country ile birlikte premium C segmentinde 1200 adetlik bir satış hedefliyor. Lüks kompakt sınıf modeller arasında yüzde 8’lik bir pazar payı anlamına gelen bu satış öngörüsü içinde Volvo V40 Cross Country’nin satışlarının ise 500 adede ulaşacağı düşünülüyor.

Yeni Volvo V40 Cross Country’nin Kartalkaya’da düzenlenen test sürüşü aktivitesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt; 2012’de yüzde 6.7 daralan binek otomobil pazarına rağmen satışlarını yüzde 12.5 oranında artırarak şirket tarihinin rekorunu kırdıklarını belirtti. Eckardt sözlerine şöyle devam etti: “2012’deki satışlarımız 5247 adetle şirket rekorumuzu ifade etse de yeni rekorlar için hedeflerimizi büyüttük. Bizim hedefimiz 5600 adet civarında Volvo satmak olacak. Rekabetçi bir pazarda Volvo olarak yine artış gerçekleştirmek gibi zorlu bir hedefimiz var. 15 bin adede ulaşacağını beklediğimiz premium C segmentinde ise yeni silahımız Volvo V40 ile oldukça güçlüyüz. Kısacası büyüyen bir segmentin en iddialı modellerinden birine sahibiz. V40, V40 R-Design ve V40 Cross Country ile birlikte lüks kompakt sınıfta 1200 adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor. Bunun 600 adedinin V40, 500 adedinin V40 Cross Country ve 100 adedinin ise V40 R-Design olacağını öngörüyoruz…”

Yeni Volvo V40 satışlarının neredeyse yarısını oluşturacak olan V40 Cross Country’nin 1997′de V70 Cross Country ile başlayan bir geleneğin üzerine inşa edildiğini söyleyen Torben Eckardt; günlük hayatlarında renk katmak isteyenler için tasarlanan bu otomobilin; şehirden uzaklaşmak istediğinizde, yeni maceralar keşfetmenize yardımcı olacak yeteneğe de sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Her yol koşuluna uygun yetenekli araç

Volvo XC modelleri tam anlamıyla arazi aracı özellikleri sergilerken; V40 Cross Country, yeni Volvo V40’ın benzersiz özelliklerine ek olarak, şık tasarımına entegre edilen zarif bir sağlamlık sunuyor.

XC ve Cross Country modelleri arasında net bir farklılık bulunuyor. Volvo XC modelleri benzersiz gövde tasarımları ve yüksek oturma konumlarıyla belirgin bir SUV karakterine sahipken; Cross Country modelleriyse, dinamik wagon ve hatchback modellerinin her yol koşulunda kullanılabilen çarpıcı versiyonlarından oluşuyor. V40 Cross Country, sürüş dinamikleri söz konusu olduğunda rakiplerin en sportif versiyonlarıyla mücadele etmeye hazır. Sportiflik ve konforun çekici bir bileşimini içeriyor.

Sürücü, V40 Cross Country’de standart V40′a göre 40 mm daha yüksekte oturuyor. Bu aracın yeteneklerini daha iyi hissetmek adına, benzersiz Cross Country detaylarıyla görünüm güçlendirilmiş:

• Volvo V70 ile aynı boyutta tekerlekler, 19 inçe kadar temin edilebilen opsiyonel jantlar.

• Ön bölümde koyu, farklı renkte tampon, bal peteği şeklinde ızgara ve dik tasarımlı gündüz farları.

• Çıkıntılı, zıt renkte kapı eşikleri.

• Entegre koruma kaplamasıyla birlikte kontrast renkli arka tampon.

Zarif, rafine lüks crossover

Tüm yol şartlarına uygun, beş kapılı ve beş kişilik bu lüks otomobil; arazi araçlarından ilham alan, camların etrafındaki anodize siyah parlak çerçeve, siyah yan ayna kaplamaları ve tavanın üzerinde akıcı bir şekilde uzanan aerodinamik raylar gibi ayrıntılara sahip.

V40 Cross Country, heyecan arayan müşterilere, ucu açık maceralara hem arkadaşlarını hem de eşyalarını yanlarında götürme çok yönlülüğünü sunuyor.

İki parçalı, 40/60 oranında bölünmüş arka koltuklar kolayca yatırılabiliyor. Bagaj bölümüne kullanışlı bir, asılabilir yük filesi eklenebiliyor. Yumuşak güvenlik ağı opsiyon olarak sunuluyor ve bunun çelik versiyonu ise aksesuar olarak temin edilebiliyor. Otomobile ayrıca bagaj bölümünde çok yönlü bir ‘ek’ taban uygulanabiliyor. Bu da birçok kullanışlı olasılık sağlıyor:

• Yukarı katlayın: Alışveriş çantası tutucusu olsun.

• Yana katlayın: En iyi bagaj hacmine sahip olun.

• Düz taban: Uzun eşyaları yükleyin.

• Ters çevirin ve hem koruma sağlayın hem de hacmi maksimuma çıkarın.

Ön yolcu koltuğu öne katlanarak daha da fazla alan oluşturulabiliyor. İki kalıcı çengele ek olarak, ek taban da çantalar için entegre çengeller içeriyor. Üst ve alt bagaj tabanları arasında gizli bir eşya alanı var.

Aksesuar yelpazesinde, küçük eşyaları güvenli ve düzenli tutan bir ‘Bagaj Zemini Düzenleyicisi’ ve bagaj bölme panelini, bir yükleme kayışını ve iki taban rayını içeren ‘Bagaj Düzenleyicisi’ de mevcut.

Akıllı eşya bölmeleri

Kol dayama yerinin altında CD’ler ve diğer küçük eşyalar için bir eşya bölmesi var. Ayrıca, seçilen müzik sistemine bağlı olarak USB/iPod ya da AUX bağlantısını da içeriyor. Kol dayama bölmesi, sürücü için ek destek sağlayacak şekilde ayarlanabiliyor ve önündeki konsolda entegre iki bardak tutucu ve bir de 12V’lik elektrik prizi bulunuyor.

Torpido gözü iki içecek kutusu ya da şişesi için yere sahip ve bunlar dijital klima kontrol sisteminden gelen soğuk havayla serin tutuluyor. Diğer kullanışlı özellikler ise şunlar:

• Ön koltuklarda ve arkada ortadaki koltukta yükseklik ayarlı koltuk başlıkları.

• Sürücü kapısının üzerinde gözlük bölmesi.

• Torpido gözünde kalem tutucu.

• Arka koltukta entegre bardak tutucu.

• Gösterge panelinin altında, ön koltuk minderleri üzerinde, ön koltuk arkalıklarında ve arka koltukların dış tarafında kullanışlı eşya yerleri.

Kış maceraları yaşamayı sevenler için akıllı bir ayrıntı da her iki ön kapı panelinde bulunan, buz kazıyıcılar için suyun süzüleceği şekilde tasarlanmış bölmeler…

Yedi farklı iç aydınlatma seçeneği

İç aydınlatma ‘tiyatro aydınlatması’ hissi verecek şekilde tasarlandı. Stratejik alanları aydınlatmak için LED ışıklar kullanılıyor. Sürücü iç sıcaklığa uyum sağlayan kırmızıdan maviye bir aydınlatmayı ya da diğer yedi renk ayarından birini seçebiliyor. Ön ve arka okuma ışıklarının aydınlatma düzeyi de ayarlanabiliyor.

Dört tekerlekten çekiş yetenekleri artırıyor

Türkiye’de iİki benzinli ve bir de dizel olmak üzere üç motor seçeneği ile satılan V40 Cross Country, T5 turbo benzinli motorda sunulan dört tekerlekten çekiş sistemiyle sınıf lideri sürüş özellikleri içeriyor ve her türlü yolda ve havada sürüş yeteneklerini iyileştiriyor.

T5 AWD, 2.0 litrelik motor hacmi ile 213 HP ve 300 Nm torka sahip. 100 km/s’ye hızlanması sadece 7.2 saniye süren otomobilin yakıt tüketimi ise 8.1 lt/100 km.

V40 Cross Country ürün gamında 1.6 litre GTDi benzinli motor da mevcut. T4 adı verilen 180 HP’lik bu motor, 240 Nm tork üretiyor ve turbo basıncının geçici olarak yükseltilmesiyle 30 Nm ekstra torkla 270 Nm’ye ulaşabiliyor. Yakıt tüketimi 6.1 lt/100 km ve bu da 143 g/km karbondioksit atığına karşılık geliyor.

V40 Cross Country’nin D2 versiyonu, sınıf lideri 99 g/km CO2 atığı ile sadece 3.8 lt/100 km yakıt tüketimine sahip. 1.6 lt’lik dizel motor 115 HP güce ve 285 Nm torka sahip (turbo basıncının anlık olarak yükseltilmesiyle elde edilen 15 Nm dâhil). D2 motor, altı ileri manuel düz şanzıman ve bütün modeller gibi start/stop fonksiyonu ile sunuluyor.

Kesintisiz Powershift şanzıman

T5 modeli altı ileri Geartronic otomatik şanzımanla sunulurken, T4 ise altı ileri çift kavramalı Powershift şanzımanla satın alınabiliyor. Powershift prensip olarak, ayrı debriyajlara sahip iki manuel şanzıman şeklinde çalışıyor. Bu sistem hem çabuk ve kesintisiz vites değişimi sağlıyor hem de üstün yakıt ekonomisi sunuyor.

Bütün motor versiyonları, ister manuel ister otomatik şanzımanlı olsun, start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip.

Eğim İniş Kontrolü

İrtifa değiştiren maceracı yolları sürücü için daha rahat hale getirmek amacıyla V40 Cross Country’nin dört tekerlekten çekişli T5 versiyonunda, Eğim İniş Kontrolü de bulunuyor ve dik yokuşlardan aşağı inerken otomobilin hızını otomatik olarak kontrol ediyor. V40 Cross Country, yokuşlarda kalkışı kolaylaştıran kullanışlı yokuş kalkış desteğine de sahip.

2013-Volvo-V40-Cross-Country-2.jpg


2013-Volvo-V40-Cross-Country-3.jpg


2013-Volvo-V40-Cross-Country-4.jpg


2013-Volvo-V40-Cross-Country-8.jpg


2013-Volvo-V40-Cross-Country-11.jpg


2013-Volvo-V40-Cross-Country-Interior-1.jpg

2013-Volvo-V40-Cross-Country-Interior-2.jpg

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst