Vitaminler Hakkında Bilmedikleriniz!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Pek çoğumuz doping diye, koruyucu ve canlandırıcı diye vitamin alırız ancak içeriğini bilmeliyiz. Hatta piyasada satılan vitaminlerin günlük gereksinimimizden 2-3 kat fazla olduğundan haberimiz yoktur.

attachment.php


Öncelikle bilmemiz gereken, vitaminin ne olduğudur. Vitamin, organizmada pek çok olayın içinde yer alan, yaşamsal işlevlere sahip kimyasal maddelerdir.

Vitaminler, vücudumuzun karbonhidrat, yağ ve protein kullanmasında görev yaptıklarından, besinlerle yetersiz miktarlarda alındıklarında ****bolizmada bozukluklara yol açabilirler. Dengeli beslenen, vitaminlerin emilimini veya kullanımını engelleyen sağlık sorunları olmayan kişiler açısından, günlük vitamin takviyesi gerekmez ve bu kişilerde vitaminin ilaç değeri yoktur.

Tek bir vitamin yoktur. Bu anlamda genel bir vitamin kullanımından söz etmek doğru değildir. Hekim önerisi olmadıkça vitamin kullanılması sorun yaratabilir.

Vitaminler ancak özgül eksiklikleri ya da eksiklik olasılıkları söz konusu olduğunda tedavi amacıyla kullanılabilir. Vitamin eksikliği ülkemizde çok sık rastlanan bir durum değildir. Özellikle A vitamini eksikliği çok nadir görülür.

Vitaminlerin piyasada bulunan farmasötik formlarının günlük gereksinimlerinin üzerinde miktarlarda vitamin içerdiği dikkate alındığında ilk vurgulaması gereken şey, önerilen doza uygun davranmak gerektiğidir.

Vitaminler, olağan dozlarında bile yan etkisiz ilaçlar değildirler. Ağır eksiklikleri veya özel durumlar dışında vitaminlerin enjeksiyonla kullanılmasına gerek yoktur.

Diğer ilaçlar gibi vitaminler de, oda sıcaklığında, ışıktan uzak, nemsiz ortamda saklanmalıdır.

Ayrıca böbrek, karaciğer gibi organların yetersizliği söz konusuysa, vitamin kullanımında daha dikkatli olmak gerekir.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 20070301_vitamin.jpg
    20070301_vitamin.jpg
    54,2 KB · Görüntüleme: 63
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst