Vişneli Etimek Tatlısı

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
39
Konum
ankara
Vişneli Etimek Tatlısı
visneli-etimek-tatlisi.jpg


MALZEMELER

* 2 paket etimek
* Kreması için
* 2,5 su bardağı süt
* 1 çay bardağı tepeleme un
* 1 çay bardağı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası yada buğday nişastası
* Vişne sosu için
* ½ kilo dondurulmuş vişne çekirdeksiz
* 1 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı mısır nişastası
* Şerbeti için
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Etimek Tatlısının şerbeti için
* Şekeri ve suyu tencere içerisine koyup eriterek şerbet hazırlıyoruz.
* Etimek Tatlısının Kreması için
* Derin bir tencere içerisine 2,5 su bardağı sütü, 1 çay bardağı unu, 1 çay bardağı şekeri ve 2 çorba kaşığı mısır nişastasını dökerek iyice karıştırıyoruz.
* Tencereyi ocağa alıp koyulaşıncaya kadar yaklaşık 7-8 dakika kadar pişiriyoruz.
* Kremamız tencere içerisinde pıt pıt göbek atmaya başlar bu aşamada ocaktan alıyoruz ve hemen içine tereyağı, vanilyayı karıştırarak ekliyoruz.
* Vişne sosu yapılışı
* Dolaptan çıkarttığımız vişneleri tava içerisine alıp üzerine 1 su bardağı suyu ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
* Bir çorba kaşığı mısır nişastasını bir çorba kaşığı su ile eriterek karıştırıp kaynayan vişnelerin içine döküyoruz.
* Etimek Tatlısının Yapılışı
* Etimekleri hazırladığımız şerbet içerisinde ıslayarak tepsimize diziyoruz. Yaptığımız kremamız ılıdıktan sonra tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine güzelce seriyoruz.
* Kremanın tamamını kullanmıyoruz çünkü etimekleri çift kat sereceğiz. Şerbetle ıslattığımız etimekleri ikinci sıra olarak tepsimize serip üzerine kalan kremamızı sürüyoruz.
* Yaptığımız vişneli sosu sıcak sıcak etimek tatlısının üzerine döküyoruz. Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir gece beklettikten sonra servis yapıyoruz.
* Afiyet olsun…

PÜF NOKTALAR

1- Vişneli etimek tatlısını kakaolu, havuçlu vs yapabilirsiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
OP
A

asudee

Üye
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
29
Tepki
65
Puan
13
Yaş
39
Konum
ankara
Arkadaşlar bu tarifi misafiriniz geldiği zaman yapabileceğiniz çok özel bir tatlıdır. denemenizi tavsiye ederim
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
görüntü müthiş yazın o sıcaklarda harıka gider bu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst