Vişneli baklava

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.327
Puan
113
Konum
İstanbul
neli-baklava_7673cdec-9fea-43d1-8215-341fa3a57fc3_14_63C02C16-F3F1-436B-9F8A-D7F58835DD02.jpg

Vişneli baklava

10 adet baklava yufkası (260 gram)
Konserve veya dondurulmuş vişne
İrmik kaymağı
200 gram tereyağı (Urfa tereyağı)

Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı+1 çorba kaşığı su, 1 çay kaşığı limon suyu


Yapılışı

1- Şerbet için tozşeker ve suyu, toz¬şeker eriyene dek kaynatın. Limon suyu ilave edip, 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Baklava için yufkaları üst üste yer¬leştirip, 12'şercm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların orta¬larına 3eradet vişne ve irmik kaymağı koyun. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip, önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yakla¬şık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzdürüp, sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Not: Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün

İrmik kaymağı için: 1 çay bardağı irmik ve 200 ml sütü, kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Alıntı
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
37
Konum
EsK
bence harıkadır şöbiyeti cok seven bırıyım bu tatlıda bana onu hatırlattı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst