Vişne Reçeli

leyla

Daimi Üye
Katılım
13 Temmuz 2008
Mesajlar
972
Tepki
1.292
Puan
93
Konum
izmir
Vişne Reçeli

Malzemeler:

- 1 kg vişne
- 1 kg dan birazcık fazla toz şeker
- 1/2 limonun suyu

Yapılışı:

1. Vişneleri yıkayıp temizleyin, çekirdeklerini çıkartın ve kaynatacağınız tencereye alın.

2. Tencereyi bu şekilde ateşe koyun, kaynamaya başladıktan 10 dk sonra şekeri ekleyin.

3. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra 20 dk kısık ateşte pişirin.
4. Ateşten almadan 1-2 dk önce yarım limon suyu ekleyin.

5. Reçelinizin kıvam alması için yayvan bir tepsiye boşaltıp üzerini cam bir levha (yoksa tülbent de olur) ile örterek 1 gün güneşte bekletin. Bekletirken 3-4 saatte bir karıştırın. Güneşte bekletme imkanınız yoksa reçelinizi daha uzun süre kaynatıp damla testi* ile kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

* Damla testi: Porselen bir tabağın kıyısına reçelden 1 damla damlatın. Tabağı hafif çevirin, hemen akıyorsa bir süre daha kaynaması gerekiyor demektir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst